POVOLJNO I ZABAVNO

Sami napravite djeci originalne kostime

10.02.2015 u 19:50

Bionic
Reading

Većina klinaca točno zna koji lik iz bajke, filma ili igrice žele biti, ali skupe gotove kostime bolje je zamijeniti nečim drugačijim i povoljnijim

Možda će vaša djevojčica odbiti ideju da ne bude princeza iz Disneyjevih klasika, ali kada joj objasnite da nitko neće imati kostim poput njezinog te će vjerojatno biti okružena s pet Snjeguljica i tri Else, sigurno će pristati na vašu ideju.

Za bilo koji kostim prvo dobro pregledajte igračke koje klinci imaju kod kuće. Ako imaju alat, odjenite im staru kariranu košulju pa neka budu majstori. Obična bijela košulja i stetoskop iz dječjeg seta začas će vašeg klinca pretvoriti u liječnika, a za djevojčice imate bezbroj mogućnosti ako iskoristite stare haljine, šalove i nakit. One u tren oka postaju princeze, vile, gatare ili vještice.

Imate li malo više vremena i volje, možete složiti originalni kostim, a ovo je tek nekoliko ideja.

Morski pas

Staru trenirku u sivoj ili svijetloplavoj boji iskoristite za kostim morskog psa. Računajte na to da gornji dio treba imati kapuljaču. Uz trenirku vam treba malo bijelog filca te komadić crnog za oči, kao i karton ili neki tvrđi materijal za peraju. Od bijelog filca izrežite traku s trokutićima koja će izgledati poput oštrih zuba. Nalijepite je na rub kapuljače tako da djetetu bude oko lica kada je stavi na glavu. Izrežite dva veća bijela kruga pa na njih nalijepite po jedan crni kako biste dobili oči. Nalijepite ih na vrh kapuljače i glava morskog psa je gotova, a peraju pričvrstite na leđa. Imate li dovoljno bijelog filca, možete ga izrezati i nalijepiti na prednji dio majice da kostim bude ljepši.

DJ ili DJ-ica

Većina malo starijih školaraca voli slušati glazbu na svojim gadetima pa je moguće da imaju i velike slušalice. Iskoristite to za kostim DJ-a. Pronađite predimenzioniranu majicu u veselim bojama, traperice i tenisice te šiltericu ili kapu, a dijete neka oko vrata stavi slušalice i bude DJ.

Carstvo životinja

Ovi kostimi su slatki za višečlane obitelji jer možete kombinirati različite životinje. Uha za mačkicu ili malog miša lako ćete izrezati od kartona, obojiti flomasterima ili temperama te prilijepiti za rajf. Za lice kupite boje kojih ima u svim većim trgovinama ili centrima pa iscrtajte nosiće i brkove. Za kostim je najbolje koristiti tajice i majice čije boje opet možete kombinirati ovisno o kojem se liku radi. Za rep koristite razne materijale koje možete kupiti u specijaliziranim trgovinama. Tako se možete poigrati krznom ili jednostavno napuniti staru čarapu ili hulahopku. Zečiću u džep stavite mrkvicu, a mišiću od kartona izradite krišku sira.