U SRCU ZAGREBA

Novi klub za sve ljubitelje dobre hrane i vina

29.01.2015 u 12:23

  • +12

Waves je novi urbani denim bar& club koji morate posjetiti

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

U Zagrebu se u Mesničkoj ulici otvorila nova destinacija za sve ljubitelje gastronomije i dobrog druženja uz fina vina, denim bar&club Waves

Kako je objasnila vlasnica kluba Sandra Bartulović, Waves je svoj naziv dobio zbog valova ljubavi, 'waves of love' odnosno ljubavi prema jedrenju, moru, suncu, prijateljima, dobroj hrani i vinu.

Upravo je takav i koncept ovog denim bara i kluba - red dobre zabave, red kvalitetne hrane i red dobrog vina.

'U prostor Wavesa implementirane su sekvence mog života u kojem sam slijedila intuiciju i radila što me čini sretnom. U realizaciji projekta, uza se sam imala ljude na mojoj valnoj duljini, a tko uđe u prostor prekrije ga val optimizma, tako da je tu puno raznih valova', objasnila je Bartulović.

Projekt prostora radio je arhitekt Damir Radaković, a uređenje je kombinacija industrijskog i modernog. U prostoru u kojem u detaljima i osvjetljenju prevladavaju nijanse plave i ljubičaste možemo naići na puno zanimljivih detalja poput šanka s raznim fotografijama, dva ručno rađena lustera napravljena od raznih čaša, zanimljivih vaza koje izgledaju kao iz priča u '1001 noći', stolova sa sedefom koji izgledaju kao dijelovi školjaka, stropa s bočicama parfema i zidova s imenima svjetskih gradova.

Bar je podijeljen na dva dijela, jedan namijenjen pušačima, a jedna od zanimljivosti svakako je i Gift Shop. Naime, u sklopu Wavesa postoji poklon-dućan u kojem će se moći pronaći domaći hrvatski autohtoni proizvodi poput maslinova ulja, narancina, domaćih rakija i sireva.

Waves će na meniju nuditi nekoliko vrsta wokova, zatim tjestenina i specijaliteta talijanske kuhinje, salata te lagane meze u talijanskom stilu poput bruschetta, focaccia i sličnih sitnih zalogaja. Mjesečno planiraju imati tjedan neke kuhinje pa tako u narednim mjesecima možete očekivati tjedan talijanske, azijske i indijske kuhinje.