STALNO GLADAN

Rođena beba teška 8,7 kilograma

23.09.2009 u 17:33

Bionic
Reading

Indonežanka je, usprkos rizičnom porođaju, uspjela na svijet donijeti zdravog dječačića teškog nevjerojatnih 8,7 kilograma

U državnoj bolnici u Kisaranu na Sumatri prošlog je ponedjeljka carskim rezom rođen dječak rekordne težine, izjavio je ginekolog Binsar Sitanggang koji je vodio porod.

'Zbog težine novorođenčeta, operacija je bila izuzetno teška. Noge su mu bile ogromne', rekao je Sitanggang i dodao da je se dječak dug 62 cm osjeća dobro nakon što su mu prvih pet minuta nakon poroda imao problema s disanjem, pa je morao primiti kisik.

'To je izuzetna beba. Plače puno glasnije od drugih beba i stalno je gladna. Ima jak apetit, hranimo ga gotovo stalno', rekao je ginekolog.

Majka dječačića nije redovito kontrolirala trudnoću kod liječnika i ima dijabetes, što povećava rizik od rađanja bebe teže od prosjeka. Ovo joj je bilo četvrto dijete, a prethodna su u prosjeku bila teška četiri kilograma.

Njezino novorođenče najveća je bebe ikad rođena u Indoneziji, a prethodna najveća beba rođena prije dvije godine bila je teška 6,9 kg.