ISPUNILI UVJETE

Kreću sezonski letovi od Zagreba do Toronta

28.01.2015 u 12:25

Bionic
Reading

Zrakoplovna tvrtka SkyGreece dobila je zeleno svjetlo da na ljeto počne s letovima od Zagreba do Toronta

Kanada je dala zeleno svjetlo tvrtki SkyGreece za početak sezonskih letova od Zagreba do Toronta ovog ljeta. Zrakoplovna tvrtka SkyGreece dobila je sve neophodne dozvole za međunarodne letove do Kanade, piše Balkans

'Agencija je zadovoljna ispunjenjem uvjeta. Shodno tome, odobrili smo zahtjev za dozvolu međunarodnih letova između EU-a i Kanade', rekla je Kanadska agencija za transport (CTA).

Letovi između hrvatskog glavnog grada i Toronta počet će 22. lipnja, a bit će redoviti svakog ponedjeljka do 15. listopada. Zrakoplov koji će letjeti između Zagreba i Toronta bit će Boeing 767-300ER.


Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova 2014. isposlovalo je novu rutu. Hrvatski ambasador u Kanadi Veselko Grubišić pokrenuo je pregovore za planirane letove.

Letovi od Zagreba do Toronta obustavit će sedmogodišnji prekid transporta putnika između najvećih gradova Hrvatske i Kanade koje je prije obavljala zrakoplovna tvrtka Skyservice.

Grčki iseljenici u Kanadi osnovali su zrakoplovnu tvrtku SkyGreece u Grčkoj, a imaju urede u Torontu, Montrealu i Ateni. Njihov zrakoplov star je 22 godine i može primiti 274 putnika.

Tvrtka SkyGreece iznimno je zadovoljna kanadskom odlukom i namjerava u suradnji s Hrvatskim nacionalnim odborom za turizam pokrenuti kampanju koja će privući veći broj turista u Hrvatsku.