RANO PLANIRANJE

Telegraph: Ovo su najbolje plaže u Hrvatskoj!

13.01.2015 u 09:39

Bionic
Reading

Telegraphovi stručnjaci odabrali su pet plaža i ljetovališta koja su po njihovom mišljenju najbolja odredišta za odmor u Hrvatskoj u 2015.

Paradise Beach na Braču

Brač je najveći dalmatinski otok i treći najveći jadranski otok, a poznat je po svojim prekrasnim plažama – Zlatni rat i Bol – te po Vidovoj gori. Odmaralište Paradise Beach nalazi se samo deset minuta vožnje od mjesta Murvice, piše Telegraph

Kamena kuća nalazi se usred vinograda i između okolnih brežuljaka, a ima i osamljenu šljunčanu plažu. Kuća je vrlo ukusno uređena, s velikom terasom i roštiljem.

Moguće aktivnosti u tom kraju su ronjenje, surfanje, planinarenje, vožnja biciklom te degustacija vina.



Palmižana na Svetom Klementu

Hvar je najglamuroznije odredište u Dalmaciji, no ponekad nije loše izbjeći gužvu. Palmižana se nalazi na Svetom Klementu - najvećem od Paklinskih otoka - oko 20 minuta vožnje brodom udaljena od grada Hvara.

U pitanju je mjestašce koje čine sedam vila i šest bungalova usred stoljećima starih botaničkih vrtova. Palmižana ima pogled na zaklonjenu uvalu s šljunčanom plažom i dva otvorena restorana.


Plaža Mulini u Rovinju

Hotel Lone ima pet zvjezdica, a nalazi se desetak minuta hoda od rovinjskog starog grada. Ima 248 soba, tri restorana te wellness centar.

Plaža Mulini otvorena je 2014, a dizajnirali su je arhitekti koji su projektirali i hotel, grupa 3LHD. Šljunčana je, ima paviljon s kafićem, raskošnu promenadu, marinu te dovoljno prostora za organiziranje koncerta na otvorenom.


Radisson Blu blizu Dubrovnika

Odmaralište Radisson Blu nalazi se desetak kilometara od centra Dubrovnika, a nudi sve moderne pogodnosti – od 408 soba i luksuznih toplica do restorana i prirodne šljunčane plaže. Gosti mogu uživati u veslanju u kajacima, ronjenju, vožnji jet skijem ili u jednostavnom obiteljskom sunčanju i plivanju.


Kampiranje na Pelješcu

Ako volite pravi doživljaj prirode, kampiranje na Pelješcu čini se kao odličan izbor. Hrvatska ima više od 300 registriranih kampova, a jedan od najljepših je Prapratno, koji se nalazi u zaklonjenoj uvali, u sjeni maslina i kamenitih padina.

Kamp ima tuševe s toplom vodom, zajedničke kuhinje, restoran, trgovinu te tenisko, košarkaško i odbojkaško igralište.

U blizini se nalazi Ston, poznat po svojim zidinama koje ga povezuju s Malim Stonom, te svježim kamenicama. Ston je samo 30 kilometara udaljen od Dubrovnika.