TOP 10

Google otkrio: Hrvatska sve traženija destinacija

17.12.2014 u 10:35

Bionic
Reading

Google je otkrio deset najpretraživanijih prazničkih destinacija 2014. Među odredištima koja su 2014. zabilježila najveći porast u pretraživanju našla se i Hrvatska

Ni zimska olimpijada, ni Svjetsko nogometno prvenstvo niti referendum za nezavisnost Škotske začuđujuće nisu imali utjecaja na listu deset najpretraživanijih prazničkih destinacija 2014., piše britanski Independent

Dobar dio zemalja koje su se našle u prvih deset nisu neko iznenađenje, no nekoliko poželjnih prazničkih odredišta nismo očekivali na toj listi.

Pariz je na prvom, a SAD i New York su na drugom i trećem mjestu. Španjolska je bila najtraženija među britanskim turistima, a Amsterdam se na listi našao vjerojatno zahvaljujući ponovnom otvaranju muzeja Van Gogh i Rijksmuseuma 2013. godine.

Googleova lista odredišta koja su zabilježila najveći porast u pretraživanju 2014. nama je puno zanimljivija. Naime, na toj se listi našla i Hrvatska.

Na listi su, osim nas, Island, Portugal, Grčka i Benidorm u Španjolskoj. Portugal je 2014. bio najpovoljniji, a Benidorm se na listi našao vjerojatno zahvaljujući istoimenoj popularnoj TV seriji.

Najpretraživanije prazničke destinacije 2014. bile su Pariz, SAD, New York, Australija, Španjolska, Cornwall, Italija, Turska, Dubai i Amsterdam, a odredišta s najvećim porastom u pretraživanju 2014. su Italija, Island, Portugal, Benidorm, Grčka, Meksiko, Amsterdam, Španjolska i Hrvatska.