DA POSLIJE NE ŽALITE…

Ova alkoholna pića morate izbjegavati na uredskim zabavama

18.12.2014 u 08:47

Bionic
Reading

Ako ne želite ispasti uredska luda na božićnom domjenku, onda ove alkoholne napitke svakako morate izbjegavati

Predblagdansko je vrijeme, a to znači da je i vrijeme uredskih zabava. Sve više tvrtki organizira božićne domjenke kako bi se zaposlenici malo opustili i zabavili u dobroj atmosferi. No ljudi katkada zaborave da su to ipak uredske zabave i pretjeraju s alkoholom. Da vam se to ne bi dogodilo ove godine i da u siječnju ne biste morali tražiti novi posao, donosimo vam pregled alkoholnih napitaka koje biste trebali izbjegavati u širokom luku.

Kokteli
Kada govorimo o alkoholnim pićima, ima li što finije od koktela? Unatoč tomu, njih biste na uredskim zabavama obavezno trebali izbjegavati. Zašto? Vrlo je teško odrediti koliko ste zapravo alkohola popili, a mogli biste shvatiti da je previše kada je već kasno i kada je vaše ponašanje postalo upitno.

Likeri

I likeri su ukusni i slatki, ali baš zato trebali biste ih izbjegavati na uredskim zabavama. Naime lako ih je puno popiti jer su pitki, a u kombinaciji sa šećerom brzo ćete prijeći granicu. Naravno, uz to ide i prelaženje granice prihvatljivog ponašanja u radnom okruženju.



Votka u kombinaciji s energetskim napitkom

Mnogi obožavaju okus votke u kombinaciji s nekim energetskim napitkom. Kada ste vani, slobodno to pijte (iako nije zdravo), ali na uredskim zabavama – nikako! Visok postotak kofeina iz energetskih napitaka u kombinaciji s alkoholom iz votke probudit će sve najgore u vama, a to ne želite dok vam šef stoji dva metra dalje…

Martini

Tko ne voli martini?! Ipak, izbjegavajte ga na uredskim zabavama. Zbog svojega okusa te omjera šećera i alkohola brzo i lako omamljuje. Nećete toga biti ni svjesni, a već ćete u alkoholiziranom stanju plesati na direktorovu stolu. To i nije baš sretna scena, zar ne?!