'HRVATSKA IZ ZRAKA'

Foto izložba godine dolazi u Westgate

11.12.2014 u 09:19

Bionic
Reading

Hit izložba 'National Geographic – Hrvatska iz zraka', autora Davora Rostuhara vratila se u Zagreb! Ovoga lipnja bila je premijerno postavljena u domu HDLU gdje je srušila sve rekorde posjećenosti, a potom je putovala kroz Dubrovnik, Split, Hvar, Zadar, Rijeku, Varaždin i Osijek. Ukupno ju je vidjelo pola milijuna ljudi koji su bez iznimke oduševljeni originalnim fotografijama. Zbog brojnih upita stanovnika Zagreba koji nisu uspjeli vidjeti izložbu u Zagrebu, organizatori izložbe su ju odlučili ponoviti

Izložba je rezultat sedmogodišnjeg istraživanja i dokumentiranja ljepota Hrvatske iz zračne perspektive, najvećeg i najskupljeg fotografskog projekta u Hrvatskoj. Projekt se realizirao kroz suradnju sa prestižnim časopisom National Geographic te uz potporu više od 100 institucija kao što su Ured predsjednika, Ministarstvo kulture, Ministarstvo turizma, HTZ, UNESCO, županije, gradovi, turističke zajednice, itd... Misija projekta je podizanje svijesti o nužnosti zaštite kulturne i prirodne baštine, te hrvatskih ljepota i blaga općenito, kao i promicanje ideja o održivom turizmu.

60 odabranih fotografija, popraćenih poučnim tekstom o kulturnim, povijesnim, geografskim i razvojnim zanimljivostima Hrvatske, smjestit će se ovog prosinca u shopping centru Westgate. Uz izložbu biti će postavljen štand na kojem uz pomoć kustosica možete saznati sve informacije o tome kako je projekt nastajao, te pogledati i jednu multimedijalnu projekciju. Na štandu također možete pronaći raskošnu fotomonografiju 'National Geographic – Hrvatska iz zraka' koja sadrži svih 200 unikatnih fotografija nastalih kroz ovaj ambiciozni projekt.

Više informacija o izložbi možete potražiti ovdje