UŽIVAJTE U ČAROLIJI

Zagreb napokon ima advent kakav zaslužuje

29.11.2014 u 09:12

Bionic
Reading

Iz godine u godinu Zagreb je za svake božićne blagdane sve ljepši pa će vas ovih dana dočekati u bajkovitom izdanju i uz bogatu ponudu ostaviti bez daha

Nekada smo za čaroliju adventa putovali u najbliži nam Beč, ali više zaista nema potrebe za time jer sve što je potrebno za blagdanski ugođaj, ugodno druženje i opuštanje uz dobru hranu i piće konačno ima i naša metropola.

Kako najavljuje Advent Zagreb, Zrinjevac će zasjati u punom sjaju i oduševit će vas božićni klasici, valceri te pomno odabrani glazbeni program za dame i gospodu. Unikatne i zanimljive suvenire i božićne ukrase prodavat će odabrani umjetnici, a moći ćete, onako s nogu, uživati i u pomalo zaboravljenim zagrebačkim specijalitetima: krpicama sa zeljem, jabukama u šlafroku ili zapečenim štruklama te se zagrijati toplom čokoladom ili kuhanim vinom. Danas u 18 sati, na Zrinjevcu će prvi put zasjati božićne lampice. Glazbeni program do 1. siječnja iduće godine održavat će se radnim danom od 18 do 22, a vikendom od 11 do 13 i 20 do 22 sata.

Nakon što ste obišli Zrinjevac, tek nekoliko minuta šetnje vodi vas do glavnog zagrebačkog trga s otvorenom pozornicom na kojoj će se održavati mnogobrojni programi, a moći ćete se počastiti u Adventskoj kući također s domaćim jelima i tradicionalnim blagdanskim pićima.

U ulicama oko Trga bana Josipa Jelačića i ovog će adventa biti postavljen tradicionalni Božićni sajam, točnije u Bogovićevoj i Gajevoj. Uz šetnju i druženje s dragim ljudima lako ćete pronaći i prigodne božićne poklone - licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire obrtnika i umjetnika.

Ako volite tradicionalnu domaću hranu, mirisne kolače, kuhano vino i stari zagrebački štih, od prve adventske nedjelje, 30. studenog, sve do Badnjaka, 24. prosinca pridružite Street Food Festivalu u Varšavskoj ulici.

Nakon što ste se opskrbili finom hranom i zagrijali dobrim pićem, samo produžite na odlične jazz koncerte koji će se do 20. prosinca održavati na Cvjetnom trgu

Fuliranje kod Uspinjače predstavlja inovativni i moderni kulturno-ugostiteljski sadržaj u vrijeme adventa. Do 31. prosinca provjerite ponudu ukupno 18 izlagača u Tomićevoj ulici. Osim odlične glazbe, vrhunske zabave i pozitivne atmosfere zaštitni znak i ovogodišnjeg Fuliranja ostaju dobra hrana i zanimljivi barovi. Ponuda u kućicama bit će raznovrsna – ukusne zalogaje pripremat će Rougemarin, La Štruk i komiška Fabrika Luke Nižetića, a bogatu i široku ponudu pića osigurat će Gost&Ona, Rakijarnica, Gajba wine bar, Aperol bar i Pepermint.

Klizanje u blagdansko vrijeme garantira odličnu zabavu pa iskoristite te trenutke i posjetite Ledeni park Tomislavac koji će ići okolo parka i stvoriti pravu zimsku idilu.