VISOKI STANDARD

Zašto sad svi žele živjeti u kućama na drveću

30.11.2014 u 07:50

  • +6

Domovi na drveću

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Na prvi pogled se čini da bi samo djeca potvrdno odgovorila na pitanje biste li živjeli u kućici na drvetu, no u posljednjih se nekoliko godina pojavio interes za odmore u takvim nastambama

Kratki dokumentarac 'Biste li vi živjeli u kućici na drvetu?' pozabavio se neobičnim trendom koji svakim danom ima sve više pobornika te ljudima koji već imaju svoj dom na nekom stablu.

Ako mislite da su u pitanju rudimentarne nastambe, prevarili biste se – ovi domovi na drveću imaju struju i vodu.

Michael Garnier počeo je graditi kuće na drveću prije 25 godina, no trebalo mu je osam godina da bi dobio dozvolu za svoj prvi građevinski projekt jer nije postojalo nijedno slovo o njima u zakonu. Danas je vlasnik najveće koncentracije domova na drveću, a posao mu se samo u zadnjih godinu dana udvostručio.

Osobe koje od Garniera kupuju njegove neobične domove koriste ih kao urede, vikendice, za iznajmljivanje. Bez obzira na namjenu, jedna je stvar očita – kuće na drveću više nisu samo za djecu.

Christina Sommers kupila je kuću na stablu jer je željela takav životni stil, a i vjeruje kako u svakoj osobi postoji dijete koje treba veselje i igru nakon iscrpljujućeg radnog dana. Brian Little iskoristio je rupu u zakonu, te je sagradio kuću na drvetu koja je na papiru skladište.

Little živi u svom domu na drveću, a kad nije ondje, iznajmljuje ga turistima. Za gradnju mu je trebalo samo nekoliko mjeseci.