ZA UZV SRCA

Kuhari bez granica u akciji za pomoć najmlađima

20.11.2014 u 11:20

Bionic
Reading

U sklopu 9. vinskog festivala Vino.com održat će se humanitarna akcija u kojoj će sudjelovati kuhari bez granica kako bi pomogli udruzi u prikupljanju novca za UZV pregled srca mališana

Predsjednik udruge Renato – kuhari bez granica i akademik kulinarstva Branko Ognjenović najavio je kako će zajedno s generalnim partnerom PIK Vrbovcem u sklopu 9. vinskog festivala Vino.com u Hotelu Esplanade od 28. do 29. studenog organizirati veliku humanitarnu akciju.

U dva festivalska dana, chefovi koji su se odlučili priključiti udruzi kuhat će različite specijalitete te će po promotivnim cijenama prodavati gastronomske delicije kako bi prikupili što više novca za UZV pregled srca najmlađih pripadnika naše zajednice. Mnogi roditelji nisu svjesni da njihova djeca imaju srčanu manu koja kasnije u životu može prouzročiti različite probleme njihovoj djeci. Kako bi se pomoglo u što ranijem otkrivanju srčanih mana djece slabijeg imovinskog statusa, chef Branko Ognjenović odlučio je pokrenuti ovu udrugu i svojom snagom, voljom i energijom spasiti što je više moguće djece.

Humanitarnoj akciji pridružit će se i druga velika imena hrvatske gastronomije - Dario Lide – dopredsjednik udruge, Damir Modrušan - Zigante, Vladimir Šajnović – restoran Šeflja, Krešimir Pavić – restoran Time, Draženka Moll – Stancija 1904, Uroš Urošević – gost kuhar iz Srbije, Almo Čatlak, Roko Tulić te mnogi drugi.

Neodoljive zalogaje s potpisom chefova velikog srca zainteresirani će moći kušati 28. i 29. studenog od 12 do 20 sati u Hotelu Esplanade