I NAJBOLJIMA SE OMAKNE

Greške kod uređenja doma koje morate izbjeći

20.11.2014 u 08:27

Bionic
Reading

Uređenje doma može nas jako veseliti jer stvaramo prostor kakav smo oduvijek željeli, ali te iste želje također mogu biti izvor mnogih nedoumica i problema. Ako planirate renovirati koju prostoriju, krećete od nule ili jednostavno želite promjenu, dobro je znati nekoliko dobrih savjeta

Tako lijep i tako nepraktičan

Ponekad se lijep namještaj ili neki komad o kojem ste oduvijek maštali može usporediti sa savršenim štiklama. Da, one su prelijepe, ali ne možete ih nositi dulje od pet minuta. Zato kod odabira namještaja morate biti sigurni u njegovu udobnost i praktičnost.

Primamljivo trendi

Komad koji izgleda neodoljivo u izlogu ili na stranicama časopisa može vas neugodno iznenaditi kada konačno sakupite dovoljno novca da ga kupite i smjestite u svoj stan. Radi se o tipičnoj pogrešci koju mnogi rade ne razmišljajući unaprijed kako će se nešto uklopiti u prostor i stil uređenja.

Bojanje bez testiranja

Svatko tko uređuje stan po sistemu 'sam svoj majstor' barem je jednom kupio boju i obojio cijeli zid prije nego što je došao do zaključka da to ne valja. Da biste znali koja boja vam najbolje odgovara, morate prvo obojiti manju površinu i pratiti kako zid izgleda kroz sve dijelove dana jer se svjetlost mijenja pa je i dojam sasvim drugačiji.

O tome ste uvijek sanjali

Dobar primjer za pogrešku ovog tipa je veliki stol u maloj blagovaonici jer ste se uvijek zamišljali kako pripremate svečane večere za prijatelje. Večere ćete pripremati bez obzira na veličinu stola pa nemojte uzalud bacati novac.

Idući put kupujem kvalitetno!

Financijska konstrukcija bila je zahtjevna kada ste kupovali kauč pa ste se odlučili za neku povoljnu varijantu i nakon godinu shvatili da svakako trebate novi? Niste jedini i puno ljudi radi takve greške. Radije pričekajte i zatim kupite pošten namještaj koji vam se sviđa, stilski odgovara i ima kvalitetu.

Detalji s naslovnice časopisa

Sitnice po zidovima, dizajnerske police ili pop-art umjetnina negdje drugdje mogu izgledati gotovo idealno, ali kada nabavljate umjetnine ili detalje za svoj stan, važna je samo jedna stvar - moraju imati neko značenje za ukućane inače nemaju smisla.

Savršenstvo u bijelom

Bijela fotelja, kauč, kuhinja ili čupavi tepih već su postali nezaobilazni dio scenografije u svim filmovima i reklamama za stambene kredite. Da, bijela je prekrasna, sofisticirana te daje dojam većeg prostora, ali ne možete protiv činjenica. Bijela je boja najosjetljivija i naravno da će se na njoj vidjeti sve mrlje. Zato prije kupnje dobro razmislite o bijeloj boji, savjetuje Amy Preiser za Harper's Bazaar. Sreća u nesreći je to što se uvijek možete snaći s presvlakama ili detaljima poput prekrivača, a u najgorem slučaju preostaje vam kemijsko čišćenje.