NAGRADNJAČA

Kako se riješiti vlage i plijesni u kući ili stanu?

04.11.2014 u 09:42

Bionic
Reading

Svatko tko se barem jednom u životu pokušao riješiti vlage u kući ili stanu zna da je to mukotrpan posao. Vlaga sa sobom nosi niz neugodnih pojava poput tamnih mrlja na zidovima, ustajalog mirisa u domu, ali i na odjeći. Život s vlagom može uzrokovati i vrlo ozbiljne probleme sa zdravljem - jača simptome bolesti kao što su reuma i astma, i cijelu obitelj čini podložnom prehladama.

U ovim hladnijim danima problem s vlagom vraća se u mnoge domove, najčešće u prostorije kuhinje, spavaće sobe i kupaonice, gdje se kao posljedica kuhanja, tuširanja, zalijevanja biljaka, spavanja vodena para kondenzira.

Kako životni prostor ponovno učiniti zdravim?

Suzbijanje suvišne vlage u stanu ili kući nerijetko zahtijeva ozbiljne građevinske zahvate, međutim, postoje načini da se problem riješi puno jednostavnije i jeftinije. Jedno od najvažnijih pravila prilikom uklanjanja plijesni jest sprječavanje formiranja vlage.

Vlagu i njezino nakupljanje u stambenim prostorima, u normalnim uvjetima, možemo spriječiti zagrijavanjem i prozračivanjem budući da se kondenzacija najčešće događa na mjestima i u prostorima sa slabom ventilacijom. Često se javlja i na mjestima gdje dolazi do velike razlike u temperaturi između zida ili poda i vanjskog zraka (obično na sjevernoj ili istočnoj strani) ili oko toplinskih mostova.

Preporuka je svakako bolja ventilacija i grijanje pogođenog prostora. Također, namještaj je uputno odmaknuti od zidova kako bi zrak mogao cirkulirati. Korištenje Air Max® sakupljača vlage sigurno će pomoći vratiti ravnotežu vlage, a tamne mrlje sa zidova mogu se odstraniti sa sredstvima za uklanjanje gljivica.

Sakupljač vlage spriječit će kondenzaciju, ukloniti vlagu i ustajale mirise. Air Max®, najprodavaniji proizvod za suzbijanje suvišne vlage, zbog svoje jedinstvene tehnologije cirkulacije zraka, brzo apsorbira vlagu te optimizira razinu vlage zraka u domu. Air Max® svodi vlažnost zraka u zatvorenim prostorima na razinu 50 do 60 posto i pomaže u stvaranju zdravog životnog okruženja. Zahvaljujući modernom dizajnu može se smjestiti na vidljiva mjesta u dnevnom boravku, spavaćoj sobi, kuhinji, kupaonici, bez potrebe za skrivanjem iza fotelja, trosjeda, ormarića.

Više informacija na www.airmax.hr

Tportal.hr svojim čitateljima poklanja tri Air Max sakupljača vlage!

Imena dobitnika objavit ćemo u utorak, 4. studenoga.

Nagradu su osvojili:

Sanja Šorgić
Jadranka Smuđ
Sandra Ćurčić

Nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.