MISLI

Što možemo naučiti od najbogatijih ljudi

20.10.2014 u 10:15

Bionic
Reading

Je li čaša poluprazna ili polupuna? Ako u vašoj čaši nedostaje pola sadržaja, morat ćete naučiti razmišljati drukčije! Da biste uspjeli, bilo da vam je cilj imati devetero prekrasne djece ili devet automobila u dvorištu vile s bazenom, glavni faktori nisu ni kapital ni obrazovanje – sve što vam je potrebno jest imati pravi pogled na svijet.

Važno je imati cilj
Uspjeh se neće dogoditi, morate ga zaraditi, kao i novac. Do uspjeha (i novca) vodi mnogo stepenica, a svako toliko naići ćete i na poneki izlaz s tog stepeništa. Da biste ostvarili što ste naumili, morate ostati na pravom putu, a da biste znali koji je put pravi, morate znati svoj krajnji cilj. I imati ga na umu kada donosite odluke o svojim dnevnim aktivnostima, trudu i vremenu koje u nešto ulažete.

Problemi su prilike

Kakav vam je bio današnji dan? Ako to što vam je ujutro pukla guma dok ste kasnili na posao i vodili dijete u vrtić vidite kao problem, to je u redu. Ali ako to vidite samo kao problem i ne možete pronaći ništa u danu što vam se čini kao pozitivna posljedica toga što vam se dogodilo, gubite energiju na nevažne stvari. Na putu do uspjeha naići ćete na prepreke, a uspješni su oni koji ih preokrenu u prilike. I dobro iskoriste. Slavna je Madonna, primjerice, sanjala o plesu – čak je dobila i stipendiju za studij plesa na Sveučilištu u Michiganu. Preselivši se u New York, shvatila je da ples ipak nije za nju. I okrenula se onome što ju je na koncu učinilo megazvijezdom – pjevanju.

Upornost je isplativa
Bogatim i uspješnim ljudima stvari se ne događaju slučajno! Nitko ne postaje bogat slučajno, osim dobitnika na lotu, koji često ne ostaju dugo bogati. Želite li sami stvarati svoju sudbinu? Prvi je korak preuzimanje odgovornosti. Što znači da, ako vam nešto nije uspjelo, ne krivite druge za to. Ne opravdavajte se. Analizirajte sve što je prema vašem mišljenju trebalo učiniti drukčije, popišite svoje pogreške i naučite iz vlastitog iskustva, a potom krenite ispočetka s novim znanjem i pozitivnim stavom.

Želite li otkriti još inspirativnih misli? Želite li osvojiti nagrade? Uputite se na misli.uniqa.hr