DA TI PAMET STANE

Cijene ovih vila i stanova čisto su ludilo

24.09.2014 u 07:12

  • +6

Najskuplje kuće na svijetu

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Iako biste možda pomislili da su najskuplje kuće sagrađene u Americi, i to na Beverly Hillsu, to ipak nije tako, iako ih je baš ondje najviše na listi s vrtoglavim cijenama

Najskuplji stan na svijetu tako se nalazi u Indiji. Zapravo se radi o kompleksu Antilia u Mumbaiju, a njegova je cijena čak milijardu dolara. Vlasnik je očito sposoban biznismen Mukesh Ambani, a za održavanje njegove zgrade potrebno je čak 600 ljudi.

Vila Leopolda jedna je od najskupljih i najraskošnijih na Francuskoj rivijeri, poznatoj i kao utočište bogataša iz cijelog svijeta. Ruski bogataš Mikhail Prokhorov morao je platiti dug od 39 milijuna eura također bogatašici Lily Safri za ovu nevjerojatnu kuću nakon sudskog spora, a njezina cijena inače je 506 milijuna dolara

Ako mislite da su samo vile skupocjene, razuvjerit će vas penthouse koji košta 169 milijuna eura, a nalazi se pored Hyde Parka u Londonu. U zgradi se nalazi privatna vinarija, restoran sa slavnim kuharom Hestonom Blumenthalom, tunel koji vodi do sportskih terena i vrhunska zaštita od provalnika. U Velikoj Britaniji nalaze se mnogobrojni skupi dvorci, a jedno od najljepših i najskupljih imanja svakako je ono arhitekta Johna B. Scholza u Windleshamu. Mnogima će pak biti zanimljiviji Drakulin dvorac u Transilvaniji, procijenjen na 135 milijuna dolara.

Beverly Hills također je poznat po luksuznim zdanjima, a najskuplja je vjerojatno vila Williama Randolpha Hearsta i Marion Davies. Prodaje se za 165 milijuna dolara, a od svih mogućih pikanterija može se izdvojiti ona da ima 29 soba, kino, čak i disko klub. Uz kuću je šest manjih rezidencija za goste i osoblje.

I Petra Ecclestone smjestila se na Beverly Hillsu. Kupila je vilu od obitelji Spelling navodno za pola tražene cijene, odnosno za 75 milijuna dolara, ali nitko ne zna koliko je još potrošila na preuređenje. Vila se nalazi u naselju Holmby Hills i ima čak 123 prostorije, među kojima su kuglana, teretana, bazen i kino.

Vila The Fleur de Lys pripada milijarderu Davidu Sapersteinu, a izgrađena je po uzoru na baroknu parišku palaču Vaux le Vicomte. Njezina je cijena vrtoglavih 125 milijuna dolara, a kao i sve vile bogataša na Beverly Hillsu, ova je također vrhunski opremljena i vodi je cijela vojska osoblja.