NOVO U ZAGREBU

Kako izgleda privatni produženi boravak školaraca

19.09.2014 u 13:10

Bionic
Reading

Grad Zagreb i naselje Kajzerica imaju prvi sportsko-edukativni centar za djecu i obitelj s uključenim produženim boravkom - Sportstar

Sportstar je sportsko-edukativni centar za djecu i obitelj u kojem se kroz sportske aktivnosti, podršku stručnjaka (psihologa, pedagoga, kineziologa, logopeda, učitelja, odgojitelja...) i savjetovanje stvaraju uvjeti za ostvarenje svih potencijala svakog pojedinog djeteta ali i ostvarenje potencijala cijele obitelji.

Programi koje nudi namjenjeni su djeci u dobi od 4 do 10 godina i njihove roditelje. Projekt Sportstar rezultat je 15 godišnjeg iskustva u vođenju sportskog dječjeg vrtića Šuma Striborova i odgovor na želje i potrebe djece koja iz vrtića odlaze u školu i njihovih roditelja.


U okviru Sportstara nude kraće sportske programe, oganiziraju sportski boravak djece u dobi od 7 do 10 godina za vrijeme školskih praznika, produženi boravak za školarce od 1. do 4. razreda, to je mjesto u koje odlaze nakon škole organiziranim Sportstar prijevozom.

Boravak je zamišljen kao prostor gdje će djeca imati mogućnost uz pomoć stručne osobe riješiti domaću zadaću i učiti, sudjelovati u sportskom programu i učiti strani jezik. Radno vrijeme boravka je do 19 h

Učenje srcem program je u kojem djeca uče sve o emocijama, te nude i savjetovanje za roditelje s ciljem da im omoguće da se lakše nose s izazovima današnjeg roditeljstva.

Dječji rođendani zamišljeni su kao zabavni, ali i edukativni, pa nude sportske i znanstvene rođendane na kojima djeca izvode pokuse.

Sportstar tim čine: kineziolozi Hrvoje Ajman i Dario Spajić; pedagoginja Diana Albert Sladoljev; psihologinja Sandra Smiljić; odgojiteljice Nikolina Bevanda, Ivana Klincov, Barbara Ivančan, Lorena Frgačić; učiteljica; financijska direktorica Ivana Erdelja, te vanjski suradnici psihologinje Anamarija Musa i Mirjana Šprajc, defektologinja i plesni terapeut Martina Zubčić Maretić, logopedinja Maša Jakubin te zdravstvena voditeljica Dubravka Jelača.

'U današnjem užurbanom i materijalističkom svijetu djeci je potrebno mjesto gdje će ih prihvaćati upravo takve kakvi jesu, gdje ih nitko neće pokušati promijeniti ili popraviti, gdje će se jačati njihove slabe strane, a razvijati jake, potrebno im je i opuštajuće mjesto na kojem će moći naučiti kako postići psiho-fizičku ravnotežu. Mišljenja smo da je uloga obitelji nezamjenjiva, a roditeljstvo vrlo odgovorno pa smo našim programima željeli i roditeljima omogućiti da u miru obavljaju svoj posao znajući da su im djeca u sigurnom, poticajnom i podržavajućem okruženju', poručuju idejni začetnici projekta.