15 godina poslovanja

Škola stranih jezika Sokrat organizira Dan otvorenih vrata

16.09.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Škola stranih jezika Sokrat ove godine obilježava 15 godina poslovanja. Svoj je poslovni portfolio Sokrat diversificirao na poslovanje s građanstvom (tečajeve za djecu, studente i odrasle) te na sektor poslovnih korisnika koji obuhvaća prevodilački servis te niz visokospecijaliziranih programa.

Sokrat se od ostalih škola razlikuje se po tome što je to jedina škola u regiji koja je razvila vlastitu i cjelovitu metodu. SFARM metoda (Sokrat's Fluency-Accuracy Rapid Method) naglasak stavlja na tečno i točno korištenje jezika od samog početka i uspješno eliminira negativne transfere iz materinskog jezika. Svi profesori i izvorni govornici certificirani su SFARM predavači.

Na obljetnicu svojeg poslovanja Sokrat je objavio svoje daljnje razvojne planove. Ove godine osnovali su Rimon Centar s kojom planiraju međunarodni razvoj SFARM metode i otvaranje novih centara za učenje stranih jezika. Od rujna posluje i posebna podružnica – Sokrat Junior, u kojoj su osmišljeni posebni programi za učenje stranih jezika za djecu.

Sokrat je privatna škola stranih jezika koja je prva u ponudi imala tečajeve ruskoga i slovenskoga jezika, već nekoliko godina organiziraju specijalizirane tečajeve švedskoga za mlade inženjere koji odlaze na specijalističke studije u Švedsku, a prvi su organizirali i učenje turskoga jezika koji je tržišno vrlo važan jezik. Turska su sveučilišta rangirana među dest najboljih svjetskih sveučilšta, a turska je ekonomija, jedna od G-20 ekonomija, u kontinuiranom porastu. Sokrat nudi jedinstvene programe poput tečajeva pravnog, ekonomskog i medicinskog jezika te npr. francuski za diplomaciju i međunarodne odnose.

Škola je akreditirana od strane nekoliko američkih sveučilišta čiji studenti u sklopu programa razmjene dolaze u Sokrat učiti hrvatski.

Povodom Dana europskih jezika, Sokrat će u svojim prostorima u ulici Kneza Borne 16, 27. rujna organizirati Dan otvorenih vrata gdje ćete moći pohađati besplatne radionice francuskog jezika za diplomaciju, engleskog jezika političke ekonomije, poslovnog njemačkog te prisustvovati uvodnim satovima tuskog, švedskog i ruskog jezika. U sklopu programa Sokrat Junior bit će vam dostupne i besplatne radionice za školarce.