NAGRADNJAČA

Vodimo vas na predstavu 'Tonkica Palonkica Frrr'

12.09.2014 u 13:19

Bionic
Reading

GK Žar ptica predstavlja kultnu predstavu 'Tonkica Palonkica Frrr', napravljenu prema kultnoj radio emisiji legendarnog Mladena Kušeca.

Predstava o Tonkici Palonkici govori o procesu dječjeg odrastanja, koji je ponekad zbunjujuć i naizgled strašan, ali ipak pun radosti, smijeha i zabave. Kroz niz djeci prepoznatljivih i bliskih situacija, od kojih su neke emotivne i tužne do onih punih radosti i veselja, kroz izravan kontakt i kominikaciju s publikom, likovi ove predstave prolaze proces koji svako dijete mora proći na svom putu odrastanja, da bi na kraju otkrili ono što je bit svjesne i zrele osobnosti-vlastiti identitet.

Tonkica Palonkica je zapravo Buba Mara, neobično biće koje pomaže ljudima da pronađu sreću. Troje djece po imenu Gužvica, Spužvica i Svrdlo kreću na put u potragu za Tonkicom Palonkicom jer su čuli kako ona ispunjava dječje želje.

Na tom putu punom uspona i padova, napetih i opasnih doživljaja, koji su zapravo vrlo svakidašnji i jako dobro poznati svakom djetetu, troje likova pronalaze svoja prava imena i prezimena, a Tonkica Palonkica svoja krila što i njoj omogućuje da bude ono što jest.

Protagonisti predstave shvaćaju da su mnogo naučili o prijateljstvu, odnosu s roditeljima, dobru i zlu, pravdi i nepravdi te svemu onom što je čovjeku potrebno da bi postao zrela i odgovorna osoba.

Tportal.hr svojim čitateljima poklanja 3x2 ulaznice za izvedbu 21. rujna u kazalištu Žar ptica!

Dobitnici ulaznica su Maja Mirt, Franjo Vukmanović i Neven Bittner.