SUPER IDEJE

Nećete vjerovati što se sve može s ukosnicama

12.09.2014 u 07:16

Bionic
Reading

Ponekad nas najjednostavnije stvari mogu jako ugodno iznenaditi, posebno kada shvatimo da ih imamo kod kuće i da će brzo riješiti neke male probleme

Jedna od takvih zanimljivih stvari je obična ukosnica. Izmišljena je prije skoro sto godina, a osim što je idealna za frizure u kojima ne bi trebala biti vidljiva, može nam pomoći u obavljanju mnogih stvari u kućanstvu. Tako je magazin Good Housekeeping sastavio listu s desetak zanimljivih ideja koje ćete sigurno željeti isprobati.

Ukrašavanje noktiju

Nemate li pribor za manikuru i ukrašavanje noktiju, uzmite ukosnicu. Vrh namočite u lak i napravite simpatične točkice ili iscrtajte ukrase po volji.

Iskoristite pastu za zube

Većina nas nema vremena ni volje doslovno cijediti ostatke paste za zube, ali ako na tubu stavite ukosnicu i pomičete je prema vrhu, iskoristit ćete je do maksimuma. Jednako tako možete probati istisnuti i tube majoneze ili paštete.

Učvrstite kraj remena

Smeta li vas kraj širokog remena koji slobodno visi, možete ga učvrstiti ukosnicom. Postupak je vrlo jednostavan, a sve je objašnjeno u videu stilistice Jessie Holeva.



Zatvorite vrećice

Ukoliko slučajno nemate štipalice za zatvaranje vrećica, a ne želite primjerice pojesti cijelu vrećicu čipsa, upotrijebite ukosnicu. Vrh vrećice presavijte pa zakvačite do idućeg puta.

Označite knjigu

Umjesto označivača za knjigu lako vam može poslužiti i ukosnica, posebno ako ste već u krevetu, a ona vam je pri ruci. Također, na vrlo jednostavan način možete izraditi držač stranica dok čitate ili učite.


Pomoć pri krojenju

Ukosnica je odlična pomoć prilikom krojenja, posebno ako treba nakratko držati dva kraja materijala ili podviti rub hlača.

Resetirajte

Neki satovi i bijela tehnika imaju sitne mehanizme koje trebate stisnuti da biste ih resetirali. Igla je ponekad jednostavno previše šiljasta i pretanka za to pa je ukosnica bolji izbor.

Napravite naušnice

Ako ste kreativni, onda će vam se jako svidjeti ovaj video koji prikazuje kako napraviti naušnice od šarenih ukosnica.