NA ČEMU UŠTEDJETI

Kvalitetno uredite dom unatoč recesiji

Bionic
Reading

Pravilnim odlukama i raspodjelom kućnog budžeta, i u ovim kriznim vremenima moguće je osigurati kvalitetno opremanje stambenog prostora i namještaj koji će prostor učiniti atraktivnijim i ugodnijim

Provjerena kvaliteta koja garantira trajnost proizvoda, oduvijek je bila najbolji odabir. No kvalitetno je često i preskupo, a visoka cijena ne mora nužno biti garancija kvalitete nekog proizvoda. Najbolje je stoga štedjeti na stvarima koje ne utječu direktno na funkcionalnost prostora ili praktičnost upotrebe. To konkretno znači odabrati dizajn koji je cijenom prihvatljiviji ili kupiti tehnički uređaj koji ima višegodišnju garanciju, ali je u konačnici ipak povoljniji od uređaja željene marke.

Nasuprot tome, svi elementi namještaja koji utječu na naše zdravlje – garniture i stolci koji omogućuju pravilno i udobno sjedenje, ergonomske radne stolice za djecu i odrasle, kreveti s kvalitetnom podnicom i madracem, nikako ne bi trebali biti predmet štednje.

Osim navedenog namještaja, postoje i drugi elementi pokućstva koji nikako ne bi trebali biti predmet štednje u ovo recesijsko doba. Dugoročno isplativo ulaganje svakako će biti dobro projektirana, kvalitetno izvedena i atraktivno dizajnirana kuhinja koja će nadomjestiti dotrajalu postojeću. Funkcionalnost i kvaliteta kuhinje, trajne su vrijednosti, od kojih ćemo imati koristi i narednih godina. Osim toga, ugodan i funkcionalan kuhinjski prostor stvara toplu atmosferu doma. Priprema ukusnih jela povod je za češća druženja s obitelji i prijateljima te opuštanja u kojima će svi na kratko zaboraviti da živimo u recesiji.

Dobar način štednje je i kupnja za vrijeme akcija i popusta. Raspitajte se u željenim salonima o vremenu povoljnije kupnje te upravo tada planirajte preuređenje doma. Osim toga, učestalim obilascima salona namještaja, redovito ćete naći povoljnije komade i u vrijeme kada nisu najavljene posebne akcije.

Izrada namještaja po mjeri često je povoljniji oblik kupnje, jer se individualnim dizajnom može ostvariti najbolja iskoristivost prostornih mogućnosti. Osim toga, željeni dizajn možete ostvariti kroz jeftinije materijale koji će utjecati na povoljniju konačnu cijenu proizvoda. Izradu ponude za namještaj povjerite različitim tvrtkama, većim i manjim, poznatijim i anonimnijim te napravite analizu ponuđenih cijena. Pri tome uvijek vodite računa da odabrana tvrtka daje višegodišnju garanciju za izrađeni namještaj.

Dobar i povoljan način opremanja stana je i fazno opremanje kojim ćete željene radove i kupnju podijeliti u više vremenskih razdoblja. Pauza između faza ovisit će isključivo o financijskim sredstvima kojima raspolažete.

Pri tome vodite računa da svaka faza obuhvaća zaokružene cjeline kao što su bojanje stana, kupnja namještaja za određenu prostoriju, izmjena zavjesa i zastora, kupnja rasvjetnih tijela…

Recesija dolazi i prolazi, a naše potrebe za što kvalitetnijim stanovanjem su stalne, pa stoga odaberite model opremanja i kupnje prilagođen vlastitim mogućnostima.




Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr