NARODNA VJEROVANJA

Brojne trudnice još uvijek vjeruju u neke mitove

08.09.2009 u 12:33

Bionic
Reading

Veliki broj trudnica još uvijek vjeruje da će im jako začinjena hrana izazvati preuranjene trudove iako je riječ o mitu, pokazuje najnovija anketa

Iako živimo u 21. stoljeću, mnoge trudnice još uvijek vjeruju u stare i neutemeljene mitove. Primjerice, gotovo 18 posto budućih majki misli da će im začinjena hrana štetiti, dok ih 38 posto vjeruje da im čaj od maline koristi.

Iznenađujuće je što čak 39 posto žena smatra da u trudnoći ne treba započinjati tjelovježbu, a 25 posto žena strahuje od položaja tijela tijekom spavanja jer se boje da će naštetiti nerođenu djetetu.

Anketom je otkriveno i da 13 posto žena vjeruje da visina trbuha pokazuje spol djeteta, dok sedam posto trudnica smatra da ne smije piti kavu jer će to štetiti koži njihove nerođene djece.

Istraživanje je obuhvatilo više od 1200 trudnica. Većina njih nesigurna je po pitanju prehrane u trudnoći jer ne znaju što je sigurna hrana, a što nije.
Zbunjuje ih i način na koji trebaju spavati, iako stručnjaci kažu da položaj spavanja nije toliko bitan. Ističu jedino da je pred kraj trudnoće za ženu udobniji položaj spavanja na boku.