NAKON GODIŠNJEG ODMORA

Kako preživjeti povratak na posao?

13.08.2014 u 10:32

Bionic
Reading

Šum mora, prženje na suncu, miris lavande i okus koktela već je iza vas, drugim riječima, godišnjem odmoru došao je kraj. Donosimo nekoliko trikova za lakše preživljavanje povratka na posao

1.Brojka od oko 300 tisuća nezaposlenih neka vam bude misao vodilja. Ako ste bili na godišnjem, znači da ste si ga mogli priuštiti, što znači da imate posao. O, pa vi ste pravi sretnik!

2.Povratak na posao nikako ne planirajte za prvi dan u tjednu. Ako ste u mogućnosti, neka to bude srijeda, četvrtak. Brže će vam proletjeti radni tjedan, pa tako i doći vikend. Dva ili tri dana - dovoljno za zagrijavanje, a onda u nove radne pobjede.

3.Nikako nemojte iskoristiti sve dane godišnjeg odmora. Sačuvajte ih nekoliko koje ćete spojiti s vikendima i blagdanima.

4.Na životu vas može održati i planiranje kraćeg godišnjeg odmora početkom rujna. Bilo da je riječ o spajanju s vikendom ili nečeg konkretnijeg, to će vam itekako pomoći da i nakon povratka na posao maštate o još jednom zasluženom odmoru.


5.Nakon povratka s mora ostanite još barem jedan dan kod kuće. Raspremanje, pospremanje i sve one čari kada otvorite kofer manje će vas izluđivati ukoliko za njih imate vremena. U suprotnome, sve će vas to čekati kada se vratite s posla, premoreni.

6.Ne razmišljajte previše o novim idejama i projektima, sve dok ne sjednete u ured. Ne zaboravite da ste na godišnjem. Opustite se!

7.Na putu do posla nemojte imati izraz lica kao da vas vode na strijeljanje jer je godišnji iza vas. Radije upalite jutarnji 'Zornjak' na Soundset Plavom koji će vas iznova uvjeriti kako je smijeh najbolji lijek.

8.Prvi radni dan odmah organizirajte druženje s kolegama nakon posla kako biste saznali nove tračeve. Zabava zajamčena! Ne zaboravite u mobitelu imati spremne fotografije koje ste provukli kroz najbolji filter kako biste ponosno mogli pokazati savršenu figuru.