LJETO ZA PAMĆENJE

Kako sve zabaviti djecu dok nisu na plaži

30.07.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Kada klinci dođu na more, dovoljna im je samo jedna stvar – more. Oni ne brinu o opasnostima sunca i teško im je objasniti da se ne mogu cijeli dan brčkati i plivati

Sasvim je razumljivo da bi djeca na plaži provodila cijele dane, ali znamo da to nije moguće, jer su sunčeve zrake štetne pa se treba čuvati od 11 do 17 sati. I što tada učiniti s malim vrtirepima? Evo nekoliko ideja kako ispuniti vrijeme do ponovnog odlaska na plažu.

Zabavite se u kuhinji

Većina nas na more ide u apartmane ili kuće prijatelja i rodbine, a to znači da imate kuhinju na raspolaganju. U sate kada ne možete ići na plažu napravite sladoled ili neku ukusnu slasticu zajedno s djecom. To će ih sve zaokupiti i dobro zabaviti, a idući dan imat ćete osvježavajući sladoled za desert nakon ručka.

Složite spomenar

Sve kamenčiće ili sitne ukrase koje ste prikupili možete početi lijepiti u praznu bilježnicu. Kada se dogodi neki smiješan trenutak, zapišite ga taj dan s datumom i tako ćete stvoriti krasnu uspomenu.

Pišite razglednice

Jedno popodne odredite za pisanje razglednica koje klinci mogu i dodatno ukrasiti bojicama.

Društvene igre

Oni koji imaju djecu znaju da su karte za uno ili kockice za jamb obavezne stvari na popisu za pakiranje. Ne zauzimaju puno mjesta, a idealne su za ljetne vrućine. I ne zaboravite da se opet svi možete uključiti u takve igre, pa čak i napraviti turnir.

Budite kreativni

Ako ljetujete u bilo kojem većem mjestu, moći ćete kupiti koji kreativni set s perlicama tako da djeca primjerice mogu izrađivati narukvice. A tu su i čari interneta jer ćete bez problema pronaći upute kako izrađivati origami.

Čitajte i rješavajte križaljke

Za dan bez posebnih aktivnosti dovoljno je imati dobru knjigu u ruci, a mlađi klinci zadovoljit će se dječjim časopisom u kojem ima puno zagonetaka i bojanka.

Pogledajte što ste zabilježili fotoaparatom

Ako sa sobom imate laptop, prebacite sve fotografije s ljetovanja i zatim se prisjetite što ste radili proteklih dana. Odmah možete zabilježiti koje ćete fotografije izraditi za spomenar.

Složite tvrđavu

Iskoristite namještaj i velike ručnike za plažu pa djeci složite tvrđavu u kojoj se mogu igrati.

Pogledajte film i crtić

Znate da ljetovanje ne može proći bez gadgeta pa onda to iskoristite za zajedničko vrijeme. Prije polaska na ljetovanje nabavite dječje filmove ili crtiće pa neka budu spremni za vrijeme kada morate biti u kući.

Ponesite igračke

Sigurno vam je naporno misliti još i na igračke, ali sigurno će biti spas pa neka djeca odaberu sama što žele nositi. Vi samo postavite granicu jer su mališani spremni odabrati baš svaku stvarčicu.