ŠTEDNJA PROSTORA

Odlične ideje za uređenje malog stana

13.07.2014 u 10:50

Bionic
Reading

Ako imate manji stan, prilagodbe u prostoru su nužne, a lakše ih je primijeniti uz savjete i trikove stručnjaka

Unatoč mišljenju da dizajneri interijera imaju velike raskošne kuće i stanove, neki od njih nemaju potrebu za puno kvadrata i znaju savršeno iskoristiti prostor. Upravo njihovi savjeti dobro će doći svakome tko ima manji stan i želi dobiti najbolje od svog životnog prostora.

Imate li manju kupaonicu, a veću kuhinju, u nju postavite perilicu rublja i sušilicu.

Ugradite ormare s policama. Iako se čini da će vam uzeti dragocjene centimetre u prostoru i soba će biti manja, zapravo ćete dobiti prostor za sve stvari, sitnice ili knjige koje moraju negdje stajati, zar ne?

Idite u visinu. Od kuhinje do ormara ili poličara u spavaćoj sobi postavljajte sve do stropa. Taj bi prostor ionako zjapio prazan, a ovako ćete na najviše police staviti stvari koje ne koristite često. I usput ćete imati manje prostora za čišćenje, posebno ako zabrtvite rubove.

Iskoriste jedan prostor za više funkcija. Dnevni boravak može biti i spavaća soba uz neke simpatične pregrade ili krevete na razvlačenje. Danas postoje cijele konstrukcije s policama, trosjedom i krevetom za spavanje koji se razvlači uvečer.

Pomične pregrade sada su već idealna rješenja za mnoge domove. Mogu biti vrlo efektne ako su u boji, a pomicanjem ćete lako dobiti dvije prostorije i potrebni mir. Jednaka pravila vrijede i za pomične police ili cijele konstrukcije poput radnog stola koji se nalazi iznad polica.

Mnogi u svojim domovima zaboravljaju stepenice kao odličan prostor s kojim se može puno toga učiniti. Napravite ormare po mjeri ili dodajte ladice.