Obitelj i dom TAJNA SRETNE OBITELJI

Zadovoljni zaposlenici dobro raspoloženje prenose i u obitelj

  • Autor: tportal.hr
  • 26.8.2009 12:54:14
  • 26.8.2009 10:55:27

Ljudi koji su zadovoljni svojim poslom te rade u okružju gdje vlada ugodna atmosfera takvo raspoloženje prenose i u privatni život, pokazuje američko istraživanje

Istraživanjem je obuhvaćeno 67 zaposlenika koje su psiholozi pratili dva tjedna. Ispitanici su svakodnevno ispunjavali dvije ankete, jednu na početku radnoga dana, a drugu neposredno prije odlaska u krevet.

Ispitanici su ispunili i zasebnu anketu prije nego što je istraživanje počelo te još jednu nakon završetka istraživanja.

Psiholozi su otkrili da su zaposlenici koji su zdušno obavljali svoj posao i uživali u njemu bili znatno bolje raspoloženi kod kuće. Napominju da se to odnosi na zaposlenike koji su radili opušteno i u ugodnoj radnoj atmosferi, a ne na radoholičare i ovisnike o poslu.

'Otkrili smo da radoholičari kod kuće češće imaju sukobe s obitelji. Za razliku od njih, zaposlenici koji su posvećeni poslu u normalnoj mjeri bili su bolje raspoloženi kod kuće', pojasnili su profesori psihologije Clive Fullagar i Satoris Culbertson koji su radili na istraživanju.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više