NAGRADNJAČA

'Cvrčak i mrav' u Trešnji

13.05.2014 u 12:53

Bionic
Reading

U kazalištu Trešnja ove subote u 17 sati (17. svibnja) na rasporedu je predstava 'Cvrčak i mrav', a tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio 2x2 ulaznice!

'Crvčak i mrav' - Ezopova basna iz davnih vremena koja kaže jasnu poruku: onaj koji ne brine za svoju budućnost, koji ljenčari i svira dok je ljeto nema što jesti kad dođe zima. I tad mora za pomoć pitati mrava koji je čitavo ljeto radio, pa ima i kad zagusti.

Ezopov mrav izbaci cvrčka na zimu i prepusti ga kazni. Kod nas je malo drugačije. Cvrčak i Mrav su najbolji prijatelji. I opet jedan ljenčari, a drugi radi, ali dijele isti san. Vole glazbu i sanjaju o tome kako će zajedno svirati. Čarolija umjetnosti - glazbe ih povezuje i briše sve njihove razlike. Zato je naša predstava posveta ljubavi i prijateljstvu. Jer svima je jasno: tko radi ne boji se gladi. A tko ne radi, morao bi se bojati....samo ne naš Cvrčak! On ima Mrava koji će ga spasiti kad se bude smrzavao i dovesti ga u svoj mravlji dom. A on ima i puno sreće jer u tom domu vlada mudra Mravlja Kraljica koja zna da je Cvrčak već sve sam naučio dok je onako gladan i smrznut lutao poljem. Zato mu dadne priliku da i on zasluži svoj ostanak u blagostanju: on će raditi ono što najbolje zna – on će svirati. Time je Mravlja Kraljica pohvalila sve nas koji se bavimo umjetničkim sanjarenjem – dala nam je ruku i povukla nas u svijet marljivih i zaslužnih. Cvrčak je ipak oplemenio život mrava, dao im je let u sretne visine: sve uz ples i sviranje koje je svima razgalilo srca. Ali, tu postoji još jedna tajna. Cvrčak je to mogao zato jer u njemu postoji puno ljubavi. Za ljepotu prirode, za njegovu Cvrčkicu, za njegovog prijatelja Mravca, za cijeli svijet. A tko jako voli čini sve oko sebe sretinjim i boljim. Cvrčcima, mravima ili ljudima, svejedno. Tako i naši junaci zapjevaju na kraju predstave: samo radost dijelimo mi, dođi uzmi malo i ti!

Po dvije ulaznice su osvojile:

Svjetlana Bolić
Mirna Petani