PJEVAJU VAM 11. SVIBNJA

Ne propustite Zagrepčanke i dečke u Lisinskom

08.05.2014 u 10:53

Bionic
Reading

Dječji plesni zbor Zagrepčanke i dečki prošle godine jubilarni 20. rođendan proslavio je koncertom u KD Vatroslav Lisinski pod nazivom 'Na kraju tunela točkica bijela', na radost mnogih i ove godine Zagrepčanke i dečki će sve obradovati novim projektom i koncertom 'Pjevaju vam Zagrepčanke i dečki', koji će se održati 11. svibnja 2014. s početkom u 11 sati u KD Vatroslav Lisinski

Dječji plesni zbor Zagrepčanke i dečki u svojim redovima broji čak 150 mališana koji su najmlađih zagrebačkih umjetnika koji vam svake godine daruju jedan ili dva tematska projekta: Pjevam Zagreb, Stop nasilju, Mama i tata – to su cvijeta dva (obiteljske pjesme), Pjevam Andersena – pjesme bajke uz 200 godina velikog umjetnika, Njegovo veličanstvo dijete – pjesme o dječjim pravima, Pjevam Hrvatsku (baština, ljepota, vrijednosti i ljudi), Eko 2000 – eko pjesme, Na kraju tunela točkica bijela – pjesme nade, vjere i vedrine, Daruj dobrotu, Mir se svijetu naviješta, Sretan Božić, Pjevam ljubav.

Kroz umjetnički i odgojni rad te glazbene, plesne i literarne projekte tematikom senzibiliziraju djecu za socijalizaciju unutar obitelji, svojih vršnjaka, za dječja i ljudska prava, zaštitu okoliša, nacionalnu i svjetsku baštinu i tradiciju, za razumijevanje, toleranciju, mir, nenasilje, suradnju i poštivanje različitosti.


Dječji plesni zbor Zagrepčanke i dečki broji već više od 20 godina, a danas je u rukama Lane Marinović, akademske glazbenice, plesačice i skladateljice koja je ovaj posao naslijedila od svojeg oca Slavka Olujića.

Koncert koji će se održati 11. svibnja u KD Vatroslav Lisinski bit će sasvim posebno iskustvo. Ono po čemu su Zagrepčanke i dečki poznati i drugačiji je da svake godine drugačiji je da svake godine naprave novi projekt pjesama koje uveseljavaju dječje živote, ali ih i uče vrijednostima života, dobroti, ljubavi, toleranciji. Ovogodišnji koncert 'Pjevaju vam Zagrepčanke i dečki' posvećen je utrci Terry Run.

Na koncertu će mališani pjevati o puno korisnih, humanih i lijepih stvari, stoga ne propustite koncert 'Pjevaju vam Zagrepčanke i dečki', koji će se održati 11. svibnja 2014. s početkom u 11 sati u KD Vatroslav Lisinski.
Na koncertu će uz plesni zbor nastupiti i Dječji zagrebački gitarski orkestar te Plesni studio Cro Dance i La dance, te Dječji zagrebački gitarski orkestar, Dječja TV i Una Zima.

Karte se mogu kupiti na blagajni KD Vatroslav Lisinski ili online - www.lisinski.hr ili www.ulaznice.hr

Zagrepčanke i dečki: Tolerancija