BRAZILACTICA

Festival brazilske kulture i ove godine u Zagrebu

24.04.2014 u 13:46

Bionic
Reading

U Zagrebu će se od 4. do 11. svibnja održati četvrti po redu festival brazilske kulture Brazilactica. Festival se organizira s ciljem upoznavanja hrvatske javnosti s pojedinim aspektima brazilske kulture, te poticanja multikulturalnosti kroz razvijanje tolerancije i pozitivnog stava prema različitostima

Cilj održavanja Festivala je upoznati hrvatsku javnost s pojedinim aspektima brazilske kulture, a program Festivala sastojat će se od:

-besplatnih radionica brazilskih kulturnih izričaja: capoeira, batucada- samba udaraljke, jongo, afro brazilski plesovi...
-javnih nastupa i uličnih performansa, uključujući veliku karnevalsku povorku u centru Zagreba
-tribine i tematskih večeri u zagrebačkim popularnim klubovima (VIP klub i Ritam Grada), sa večernjim/noćnim brazilskim show programom (samba, capoeira, afro brazilian dance)

Dosadašnja iskustava pokazala su veliki interes posjetitelja, ove godine očekuje se i do 5000 ljudi, a festival će ugostiti i mnogobrojne umjetnike, svirače, plesače, voditelje i majstore capoeire iz Brazila, kao iz Hrvatske i inozemstva. Pozitivna atmosfera Festivala pruža priliku sudionicima da stvore prijateljske odnose i prošire svoja znanja, te čini Zagreb prepoznatljivim kao kulturno središte u međunarodnim krugovima.

Festival organizira Udruga Capoeira Amazonas Zagreb, registrirana 2004. godine u Zagrebu, u svrhu promicanja capoeire i brazilske kulture koje koristi kao sredstvo za poticanje interkulturalnosti, razvoja kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih, te za unapređenje kvalitete života pojedinca i zajednice u cjelini. Udruga će u sklopu Festivala proslaviti i 10 godina postojanja koje je obilježilo: preko 300 javnih nastupa i performansa, 80-ak domaćih i međunarodnih radionica i susreta, 3 festivala, 2 kazališne predstave i objavljen autorski glazbeni CD. Sudjelovali smo na mnogobrojnim manifestacijama u regiji, Europi i svijetu jačajući na taj način veze i suradnju s drugim srodnim udrugama i školama, a ujedno potičući prepoznatljivost Grada Zagreba i Hrvatske kao zemlje otvorene za kulturnu suradnju.

Više informacija o festivalu saznajte na službenoj stranici ovdje