UPOZORENJE

Otvoreno pismo majkama tinejdžerica na internetu

23.04.2014 u 12:24

Bionic
Reading

Provjerite kamo vaše kćerke izlaze i što rade na internetu, upozorava portal Mooshema, koji je i objavio otvoreno pismo majkama tinejdžerica na internetu upozoravajući na opasnosti koje ih svakodnevno okružuju

Kako navodi blog Mooshema, primili su nekoliko pisama tinejdžerica koje traže savjete, uglavnom po pitanju dijete i načina kako da smršave. Kako upozorava autorica bloga, tinejdžerice su do bloga Mooshema stigle preko društvene mreže Ask.fm, a majke tinejdžerica se upozorava i da provjere značenje reči thinspo.

'Sigurnost djece danas dobiva novo značenje s pojavom društvenih mreža, to je danas novo pravilo 'pazi kako prelazi -ulicu', navodi autorica bloga te dodaje kako na tom mjestu današnje tinejdžerice pitaju kako da smršave, kako da imaju što tanje noge, koliko dana mogu ništa ne jesti i koliko će smršavjeti za to vrijeme kako bi se približile nekom izmišljenom, nemogućem modelu ljepote kojim ih bombardiraju sa svih strana.

Prema onome što su tinejdžerice u potrazi za savjetom napisale autorici bloga, one su, prema pisanju portala Mooshema, na najboljem putu da zakorače u poremećaj prehrane ili da naštete svom zdravlju. Današnje djevojke u velikoj mjeri smatraju kako moraju izgledati na sasvim određen način kako bi bile prihvaćene, a to vrlo često vodi u gladovanje.

'Morate im reći, dok budu tragale za tim modelom, da će biti jako, jako nesretne, jer gotovo nijedna žena nema takvo tijelo, a i kad ga ima, ono ne mora obavezno biti i sretno i zdravo. Recite svojim kćerkama da je važno i lijepo ono što one nose iznutra, a ne kakvu dekoraciju prave svijetu oko sebe', poručuje blog Mooshema, a cijelo pismo možete pročitati ovdje