UPISI OD 5. DO 16. LIPNJA

Roditelji prijavu mogu predati samo u jedan vrtić

19.04.2014 u 16:31

Bionic
Reading

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić najavio je danas da roditelji od 5. do 16. svibnja mogu predavati dokumente za upis djece u vrtiće za sljedeću pedagošku godinu. Početkom lipnja bit će objavljeni rezultati upisa djece u vrtiće, a tijekom lipnja pa do 3. srpnja roditelji imaju priliku uložiti žalbu ako ne budu zadovoljni

Roditelji prijavu mogu predati samo u jedan vrtić, a u prijavi mogu navesti da su, ako njihovo dijete ne dobije mjesto u tom vrtiću, spremni dijete smjesti u neki drugi vrtić.

'Dovoljno je prijaviti dijete samo u jedan vrtić, zbog toga što imamo centralnu elektronsku obradu podataka tako da nema potrebe da roditelji idu na više adresa', pojasnio je Lovrić

Poručio je roditeljima da mjesta u zagrebačkim vrtićima ima dovoljno za svu djecu te da se može eventualno dogoditi da se dijete ne upiše baš u onaj vrtić koji je najbliži mjestu stanovanja, nego nešto malo dalje.

'Ali kada uzmemo u obzir gradske vrtiće, privatne i vjerske, ima sasvim sigurno dovoljno mjesta za svu djecu u gradu Zagrebu', poručio je Lovrić.

Oni roditelji čije će dijete nakon 1. rujna navršiti godinu dana, onog trenutka kada dijete navrši godinu dana mogu predati zahtjev i sukladno raspoloživim mjestima, dijete će dobiti mjesto u vrtiću.

'To radimo i cijelu ovu pedagošku godinu, tako da je ovo samo jedan organizirani upis na početku pedagoške godine, međutim, tijekom cijele godine kada dijete navrši godinu dana roditelji mogu otići u vrtić, prijaviti potrebu za smještajem djeteta u vrtić i realizirati je', kazao je Lovrić.

Dodao je da je iza njih vrijeme kada je, prije nekoliko godina, po nekoliko tisuća djece ostajalo ispod reda prvenstva za upis u vrtiće.