TRIKOVI ISKUSNIH

20 načina da povoljno uredite dom

15.04.2014 u 07:04

Bionic
Reading

Uređenje doma nekima stvara probleme, a drugi bi se stalno bavili sitnicama i mijenjali sve na bolje. No i jednima i drugima velika je smetnja budžet. Evo kako možete urediti dom uz uštedu i male trikove kao što je pomoć prijatelja

1. Kada započnete s uređenjem, prvo odredite budžet i držite ga se.

2. Ne kupujte stvari samo da popunite prostor. Razmislite o tome što ste birali do sada i kupujte ono što zaista volite.

3. Kada ste sigurni da je sve gotovo, dobro pogledajte prostoriju i maknite stvari koje su višak.

4. Ponekad nećete moći sami razlučiti kakva je promjena potrebna jer već dugo živite u tom prostoru. Pozovite prijatelje ili člana obitelj te saslušajte njihove savjete.

5. Rotirajte postojeće stvari po različitim prostorijama. I to je odlična promjena za početak.

6. Nemojte preuređivati više prostorija odjednom, jer ćete izgubiti koncentraciju.

7. Ako preuređujete prostoriju s nekom temom, ne pretjerujte s takvim predmetima. Dva su sasvim dovoljna, preporučuje Huff Post

8. Maknite stvari koje vam se ne sviđaju čak i ako ste ih dobili na poklon pa vas peče savjest da ćete nekoga uvrijediti.

9. Riješite se predmeta koje ne koristite. Prodajte ih ili poklonite.

10. Rasporedite namještaj drugačije i možda shvatite da je to za dovoljno početak.

11. Bojanje zidova odlična je solucija ako nemate sredstava za nešto više. Odaberite jednu prostoriju i uredite je po želji.

12. Dovoljno je da obojite jedan zid koji će biti fokalna točka cijele prostorije.

13. Ako ste imalo kreativni, nabavite brusni papir pa skinite stari lak s namještaja i udahnite mu novi život.

14. Pločice u kuhinji možete osvježiti uređenjem fuga. Sada su dostupne olovke s fugom koje ćete lako sami primijeniti.

15. Ne zaboravite miješati materijale kako biste dobili jedinstveni izgled. Staklena vaza odlično će izgledati na drvenom stolu.

16. Iskoristite stari namještaj tako što ćete ga urediti i dati mu neku drugu namjenu. Stolić može postati tabure s jastučićem.

17. Obojiti prozore ili vrata možete i sami. Postoji puno videouradaka koji prikazuju cijeli projekt korak po korak. Vidjet ćete koliko je ušteda, a da što prije budete gotovi, pozovite prijatelje ili članove obitelji.

18. Kod odabira velikih komada namještaja držite se one 'manje je više'. Birajte jednostavne komode, trosjede ili stolice, a naglaske prepustite detaljima koje je lakše maknuti kad vam dosade.

19. Ne morate uvijek mijenjati velike komade namještaja ako su u dobrom stanju. Samo, primjerice, zamijenite ručke da biste ih osvježili ili pak dodajte jastuke i slične sitnice.

20. Ako odgovara onome što ste zamislili, kupite namještaj koji ima višestruku namjenu tako da ga s vremenom možete upotrijebiti na različit način.