ATLAS

Uskršnja portugalska tura – najbolje od proljeća

09.04.2014 u 14:54

  • +2

Uskršnja portugalska tura

Izvor: Promo fotografije / Autor: Atlas

Bionic
Reading

Rijeke, šume i bogate doline u unutrašnjosti prekrasan su kontrast obali punoj plaža, klifova i uvala, a nepregledni maslinici, polja naranča i izvanredna vina samo nadopunjuju sliku Portugala.

Lisabon je grad povijesti, klubova, brojnih restorana u kojima se sluša originalni fado, legendarni bijeli grad izgrađen na sedam brežuljaka. Ubrzan, moderan ritam grada najbolje se osjeća na glavnoj ulici – Avenidi de Liberdade. Trgovine, hoteli, najbolje gradske kavane, kazališta i sveučilišta naći ćete na ovoj žili kucavici Lisabona. Predah potražite na nekoj od terasa i uživajte u pogledu i šalici espressa ili čaši najpoznatijeg portugalskog vina, porta. Večera uz fado, tradicionalnu portugalsku glazbu, savršeno oslikava duh Portugala. U četvrti Santos, poznatoj kao dizajnerskoj četvrti grada, smješteni su prestižni atelijeri i osebujni restorani.
Čar putovanju daje i gradić Sintra - sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti. Dojmit će vas se i svjetski poznato svetište Fatima. Estoril otkriva slavnu kockarnicu i mjesto koje je nekoć imalo i poznatu stazu za Formulu 1. Porto ćete upamtiti po slatkom desertnom vinu istog imena.
Teško je nabrojati sve posebnosti ovog petodnevnog uskrsnog putovanja u Portugal. Po cijeni od 4.390 kn po osobi (obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe) očekuje vas prijevoz posebnim zrakoplovom iz Zagreba, smještaj u hotelima s 4*, a kao vrijednost više i fado program u Lisabonu s večerom i pićem, ulaznice koje vode u nova istraživanja i proba vina u Portu.

Više informacija potražite u Atlasovim poslovnicama, na www.atlas.hr; putovanja@atlas.hr ili 0800 99 98.