LAKO IH JE ISPRAVITI

Tri najveće pogreške kod uređenja malog prostora

14.04.2014 u 08:16

Bionic
Reading

Iako ne možemo kontrolirati veličinu prostora u kojem živimo i ponekad se čini da bi nas nekoliko kvadrata spasilo, možemo se poslužiti trikovima kod uređenja

Pametnim odlukama kod uređenja životnog prostora možemo napraviti vizualne promjene zbog kojih će nam svakodnevni život biti ugodniji. Ako se dobro osjećamo u vlastitom domu, sigurno je i da kvalitetnije živimo.

Tri najčešće pogreške koje ljudi rade kod uređenja doma zapravo nemaju toliko veze s financijskim dijelom. Treba samo znati kako to rješavaju dizajneri i savjetnici za uređenje interijera, a uz malo truda ili pomoć prijatelja preuređenje će biti brzo i povoljno. Da biste u tome uspjeli, morate znati nekoliko pravila za uređenje malih prostora.

Postavljanje zavjesa

Na prvi pogled čini se sasvim svejedno kako ćete postaviti karnišu od zavjesa i koja će to duljina točno biti. No, Brie Dyas za Huffington Post otkriva da pravilno postavljanje zavjesa može vizualno prostor učiniti većim. Karnišu bi trebalo postaviti što bliže stropu, a zavjese neka budu do poda.

Namještaj

Ako živite u manjem prostoru, višak namještaja bit će vaš najveći neprijatelj. Prije kupnje bilo kojeg komada, a posebno onih velikih poput sjedeće garniture ili stola, dobro izmjerite prostor kako biste bili sigurni da nećete pretjerati s veličinom. Postoji veliki izbor namještaja, ali u dućanima se on nalazi u većim prostorima pa vam se bez točnih mjera može učiniti da i nije tako velik. Kada stigne u vaš stan, dojam će biti sasvim drugačiji. Također je bitno da ne kupujete dodatne komade koliko god vam se svidjeli jer će samo smetati. Odličan saveznik svakako su oglededala jer vizualno također povećajau prostor te reflektiraju svjetlost pa će svaka soba biti ljepša.

Ne treba sve biti u bijelom

Istina je da bijeli zidovi odaju dojam većeg prostora, ali ako ste ljubitelj boja, ne trebate ih u potpunosti izbjegavati. Doboljno je obojati samo jedan zid i cijela će prostorija izgledati energičnije i ljepše. Tamnije boje obično podsjećaju na luksuz i skupocjeno uređenje i mogu podignuti ukupni dojam ako nemate novca za novi namještaj ili parkete.

Čak i ako ste već uredili svoj dom pa sada vidite pokoji propust, ovo su minimalni zahvati koje možete odraditi preko vikenda. A ako ste, primjerice, kupili preveliki trosjed, možete ga prodati preko oglasa i zamijeniti ga manjim. Došli su sunčani i topli dani pa ćete uz malo volje i truda začas imati svoj mali raj kod kuće.