NAGRADNJAČA

'Ezop: Basne' u kazalištu Žar ptica

28.03.2014 u 10:20

Bionic
Reading

Kako je poznati autorski dvojac Ksenija Zec i Saša Božić iščitao basne drevnog grčkog pripovjedača Ezopa, imat ćete prilike vidjeti u prvoj ovogodišnjoj premijeri Gradskog kazališta Žar ptica 'Ezop: Basne'.

Basne često upotrebljavaju životinje kako bi na različite načine opisale ljudske napore i slabosti te prenijele iskustvo s jedne generacije na drugu.

U ovoj predstavi, životinje koje govore su: Vuk u janjećoj koži, Kornjača i zec, Vuk i ždral, Guska sa zlatnim jajima i Cvrčak i mrav...., a interpretiraju ih glumci: Matija Čigir, Nataša Kopeč, Ante Krstulović, Anđela Ramljak, Berislav Tomičić, Drago Utješanović i Filip Vidović.

Koreografiju je napravila Petra Hrašćanec, scenografiju i kostimografiju osmislila je Zdravka Ivandija, a glazbu Damir Šimunović.

Prema riječima autora 'Ezopove basne su zamišljene kao vedra i zabavna predstava koja ne štedi djecu od često okrutnih uvjeta koji postoje u svijetu odraslih. Predstava je smještena u apstraktni, svevremenski prostor u kojem vladaju zakoni ljudske igre, a nastoji animirati djecu svim elementima tjelesne glumačke vještine: animacijom odjeće, mimom, karakternim studijama životinja, teatrom objekta, koreografijom mizanscena'…

Pretpremijerne izvedbe Ezopovih basni na rasporedu su 20. ožujka u 9h, 21. ožujka u 10 i 18.30h, 23. ožujka u 11h i 24. ožujka u 10 i 11.30h.

Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio 2x2 ulaznice za pretpremijeru 23. ožujka u 11 sati te 2x2 ulaznice za izvedbu 29. ožujka u 11 sati!

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koji datum žele ulaznice.

Po dvije ulaznice za izvedbu 23. ožujka osvojili su:

Mirela Orešić
Jasna Stojanović

Po dvije ulaznice za izvedbu 29. ožujka osvojili su:

Ema Kelemen
Marina Šandrovčan