ZABAVNO I ŠOKANTNO

Ovo o ljudskom tijelu sigurno niste znali

17.03.2014 u 07:51

Bionic
Reading

Od glave do pete, naše je tijelo puno iznenađenja. Jedan dio iznimno dostojanstveno stari, jedan dio može biti brz kao Ferrari, a jedan dio može vam pomoći da lako otkrijete potencijalnog partnera

Evo nevjerojatnih činjenica o tijelu koje će vas iznenaditi, zabaviti i šokirati.

Jedan (tajni) dio žena dostojanstveno stari

Kada su japanski znanstvenici proučavali krv zdravih volontera u dobi od 20 do 90 godina, otkrili su kako su unutarnje stanice za očuvanje mladosti odnosno imunološki sustav slabije starjeli kod žena nego kod muškaraca. Zaključili su da će ženski imunološki sustav dulje ostati zdraviji. Dakle, žene će možda imati više sijedih vlasi i više bora od smijanja, no iznutra su u prosjeku puno mladolikije i zdravstveno jače nego od muškaraca.

Dio ženskog tijela postiže brzinu Ferrarija

I to jedan vrlo neobičan dio. Naime, kada ih se pomiče, bradavice na grudima veličine košarica C i D  mogu se micati velikom brzinom koja je ekvivalent 47 kilometara na sat u jednoj sekundi, što je čak brže i od Ferrarija, izvještava Amanda Hess. Zakoni fizike navode nas da vjerujemo kako su manje grudi vjerojatno sporije. Srećom, najnoviji biodinamički sportski grudnjaci osiguravaju da se sve kreće, ali ih drže pod kontrolom.


Uz pomoć izraženog njuha žene mogu lako otkriti potencijalnog partnera
Trudnice su poznate po tome što mogu namirisati vrećicu čipsa u susjednoj sobi. No najnovija istraživanja pokazuju kako žene imaju poboljšanu sposobnost, odnosno izražen njuh u određenim danima u mjesecu. Naime, dok ovuliraju, kažu istraživači sa Sveučilišta Ottawažene imaju sposobnost namirisati kemijski spoj n-butalno, što sugerira da su u tom razdoblju najosjetljivije na podražaje njuha. Druga istraživanja otkrila su kako žene u ovom dijelu ciklusa mogu namirisati muške feromone. Sljedeći put kada vam partnerove čarape budu izrazito smrdjele, treba se upitati je li stvarno stvar u njegovim stopalima ili njezinim jajnicima.

Niste jedina žena u sobi koja se nečeg potajno užasava
Hormonalne promjene, društveni pritisak zbog kojeg vam se čini da su drugi sretniji, a da ne spominjemo neke neobične kemijske procese u mozgu koji utječemo na to kako ćemo obraditi prijetnje, razlozi su zbog kojih je trećini žena dijagnosticiran anksiozni poremećaj u nekom trenutku u životu. Ova vijest mogla bi biti utješna kada vas drugi put uhvati nevjerojatan strah bez očita razloga, recimo zbog sigurnosti djeteta, karijere koja se ne odvija po planu ili zbog hrane koju jedete. Trećina žena naime, dijeli to iskustvo.

No svakako imajte na umu da je za bilo kakve probleme koji vam se čine nerješivima i velikima uvijek dobro konzultirati liječnika.