TRI PROJEKTA

H&M udružuje snage s UNICEF-om za pomoć najpotrebitijima

11.02.2014 u 14:13

Bionic
Reading

S ciljem postizanja dugoročnih poboljšanja u područjima obrazovanja, čiste vode i jačanja položaja žena, H&M Conscious Foundation pomaže UNICEF-u, WaterAidu i CARE-u

Ova tri odvojena globalna programa za uvođenje promjena kreću od veljače 2014. i dobit će ukupno 180 milijuna švedskih kruna u razdoblju od tri godine.

Svjetski programi UNICEF-a, WaterAida i CARE-a
nastoje potaknuti promjene u svakom pojedinom području fokusa pružajući podršku novim politikama te stoga pomažu ostvariti dugoročna poboljšanja.

'Čestitam zakladi H&M Conscious Foundation što je odlučila podržati tri područja koja su od ključne važnosti za održivi razvoj. Ova donacija može pridonijeti velikim pomacima u svakom području', kazao je profesor Jeffrey D. Sachs, direktor instituta Earth na sveučilištu Columbia i posebni savjetnik generalnog tajnika Ujedinjenih naroda o milenijskim razvojnim ciljevima.

Ulaganje u rano obrazovanje i razvoj djece – za najbolji korak u život

Program obrazovanja, koji je pokrenuo UNICEF, nastoji staviti rani razvoj djece na svjetski dnevni red tako da što više djece može ostvariti svoj puni razvojni potencijal. Cilj je postići da do 2017. godine 73.600 djece iz najranjivijih skupina bude uključeno u predškolsko obrazovanje i stoga spremnije za učenje.

'Novo partnerstvo sa zakladom H&M Conscious Foundation važan je primjer savezništva koje će pomoći u prikupljanju pomoći i primjeni inovacija kako bi se svugdje pokrenuo razvoj potencijala kod djece', kazala je Leila Pakkala, UNICEF-ova direktorica Odjela za prikupljanje sredstava i partnerstva s privatnim sektorom.

Ulaganje u čistu vodu i sanitarne sustave u školama – kako bi se djeci ponudila bolja budućnost

Svjetski program za čistu vodu, koji je pokrenuo WaterAid, promijenit će živote 250.000 školske djece tako što će im do 2017. osigurati pristup sigurnoj pitkoj vodi, sanitarnim sustavima i higijenskim uvjetima. Program također nastoji utjecati na državne politike i zauzima se za univerzalan pristup vodi i sanitarnim sustavima u okviru novog globalnog razvoja.

'Ovo jedinstveno partnerstvo sa zakladom H&M Conscious Foundation uvelike će promijeniti živote djece. Time što ćemo osigurati da djevojčice i dječaci imaju podjednaku šansu ostati u školi te učiti u sigurnom i zdravom okruženju; omogućit ćemo im da ostvare svoj potencijal i pružiti im obećavajuću budućnost. Sredstva dobivena od zaklade H&M Conscious Foundation pomoći će nam u nastojanju da do 2030. svima svugdje osiguramo sigurnu pitku vodu i sanitarne sustave', rekla je Barbara Frost, direktorica organizacije WaterAid International.



Ulaganje u ekonomsko jačanje žena – katalizator pozitivnih promjena

Svjetski program za uvođenje promjena zajedno s organizacijom CARE nastoji se fokusirati na ekonomsko jačanje žena u siromašnim zajednicama te potaknuti i pružiti savjete o potrebnim promjenama politike na svjetskoj razini kako bi se ženama omogućilo punopravno sudjelovanje u svim segmentima života. Do 2017., cilj je da 100.000 žena u zemljama u razvoju dobije pristup alatima, znanju, vještinama ili početnom kapitalu koji će im omogućiti pokretanje ili širenje malih poduzeća kako bi ekonomski ojačale.

'Zahvaljujući velikodušnoj predanosti i podršci zaklade H&M Conscious Foundation, možemo ispuniti svoju misiju i unijeti dugoročne promjene u živote brojnih žena i djevojaka, njihovih obitelji i zajednica diljem svijeta. Moći ćemo raditi na praktičnim, inovativnim i održivim rješenjima za jedno od najvažnijih pitanja našeg doba', rekao je glavni tajnik organizacije CARE dr. Robert Glasser