NAGRADNJAČA

Osvojite knjigu 'Vječne ratnice'

05.02.2014 u 09:43

Bionic
Reading

Nakladnička kuća Znanje predstavlja debitantski roman 'Vječne ratnice' izraelske spisateljice Shani Boianjiu u kojem autorica govori o odrastanju i životu djevojaka u izraelskoj vojsci. Shani Boianjiu zajedljivim je humorom i grubim realizmom opisala sazrijevanje mladih djevojaka u izraelskoj vojsci, dočaravši pri tome nesigurnost života koji se odvija pred stalnom prijetnjom rata.

Roman 'Vječne ratnice' počinje kao i svaka druga priča o odrastanju. Priča govori o tri djevojke u zabačenom gradu, o sarkastičnoj Yael, melankoličnoj Avishag i popularnoj Lei. No, ono što ih razlikuje od ostalih djevojaka je činjenica da kada navrše 18 godina moraju pristupiti izraelskoj vojsci. Autorica u romanu 'Vječne ratnice' opisuje transformaciju djevojaka u vojnike, dok se pokušavaju uhvatiti u koštac s problemima odrastanja i odnosima s ljudima oko sebe, i dok stalna prisutnost straha izvlači najgore iz njih. Boianjiu povezuje motive odrastanja, seksualne inicijacije, strastvenog prijateljstva i potrebe za samostalnošću sa šokantnom stvarnošću vojničkog života.

Spisateljica Shani Boianjiu rođena je 1987. godine u gradiću uz izraelsko-libanonsku granicu te je i sama odslužila dvije godine u izraelskoj vojsci. Najmlađa je dobitnica nagrade National Book Foundation’s 5 under 35 Award.

Roman 'Vječne ratnice' u prijevodu Marte Klepo dostupan je u knjižarama po cijeni od 99,00 kn.

Tportal.hr i nakladnička kuća Znanje svojim čitateljima poklanjaju pet primjeraka romana!

Nagradu su osvojili:

Martina Pisačić
Kornelija Mauhar
Martina Huzanić
Vladimir Kosić
Vedrana Stojanović

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.