Obitelj i dom SVE ZBOG FINANCIJA

Zaposlene majke radije bi se brinule za djecu

  • Autor: K. Z.
  • 31.7.2009 11:56:56
  • 31.7.2009 12:00:00

Više od trećine zaposlenih majki žele dati otkaz na poslu da bi se mogle brinuti za djecu, otkriva najnovije istraživanje

Šest od deset zaposlenih majki voljelo bi raditi skraćeno radno vrijeme da bi mogle više vremena provoditi s djecom. Manje od petine ih je izjavilo da bi pristalo i na povećanje radnoga vremena kada bi postojala ustanova gdje bi se dobro brinuli za djecu.

Čini se da i najnoviji rezultati istraživanja pokazuju da su brojne svjetske vlade pogrešno shvatile porodiljni dopust i brigu za djecu. 'Vlade provode kampanje kako bi se rađalo više djece, a istodobno žene prisiljavaju na sve složeniji posao i više radnih sati. Žene to ne žele, a to je pokazalo i ovo istraživanje. Takvi trendovi nisu u interesu djece, a ni u interesu žena', pojasnio je Jill Kirby, jedan od istraživača.

U velikom britanskom istraživanju dvije trećine majki rekle su da moraju raditi jer trebaju novac. Jedna od osam majki koja se vratila na posao u posljednje dvije godine učinila je to zbog obiteljske financijske situacije.

Majke koje su umjesto posla odabrale da ostanu kod kuće i brinu se za djecu rekle su da su to učinile jer nigdje ne bi zaradile toliki novac koji bi im mogao nadoknaditi vrijeme provedeno s djecom.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više