Obitelj i dom IDEJNO RJEŠENJE

Poigrajte se bojom i oblikom podova

Velike prostore dodatno će naglasiti podovi u neobičnim oblicima, ali i tamnim bojama kakve ipak nisu preporučljive za manje površine. Zato veliki povezani prostori dnevnog boravka i blagovaonica pružaju mogućnost maštovitog i neobičnog uređenja

Poštovana,
šaljem vam tlocrt dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice, koje bih htio urediti moderno. Ne znam kako smjestiti sjedeću garnituru i blagovaonicu, zbog položaja prozora i vrata. Htio bih da u prostoru bude upotrijebljen dekorativni kamen, da ima tamne podove te da prostor ne izgleda sterilno kao na katalozima koje stalno pregledavam.

Unaprijed hvala!

Odgovor arhitektice:

Vaš dnevni trakt pruža mogućnost kvalitetnog uređenja. U prostoru poput vašeg koji je dovoljno osvijetljen dnevnim svjetlom i prostran, moguće je koristiti tamne podove, za razliku od malih prostora gdje nije preporučljiv. Ipak, kako bi tamna boja poda (predlažemo ne pretaman parket – pareni jasen) došla još više do izražaja, preporučamo kombinaciju sa svijetlim pločicama.

Dnevni boravak smjestite nasuprot glavnom ulazu u dnevni trakt, uz fiksnu stranu staklene stijene, a komodu za TV smjestite na zid uz blagovaonicu, koja će u takvoj dispoziciji biti dovoljno blizu kuhinji, što je funkcionalno rješenje.

Kuhinja je predviđena u niši koja je vrlo mala pa ćemo je prostorno proširiti i povezati šankom s dnevnim boravkom.

Na zid iznad sjedeće garniture smjestite policu koja je kombinacija punih i praznih elemenata i koja će bojom pratiti boju parketa. Ovaj dinamični oblik odlično će se slagati sa statičnim elementom za sjedenje, koji je u svijetlokrem boji.

Klub stolić izvedite u kombinaciji drva i stakla. Zid s TV komodom i blagovaonskim stolom povežite u cjelinu tako da upotrijebite element u obliku slova Z, koji je konzolno vezan na zid. Sastoji se od punog i staklenog elementa, od kojih je stakleni osvijetljen cijelom svojom dužinom.

Gornji dio zida obojite nježnozelenom bojom, a donji obložite dekorativnim kamenom. U donju bazu punog elementa u zoni blagovaonice ugradite rasvjetu koja će obasjavati reljefni kameni zid.

Tamni pod prekinite krivuljom koja dijeli dnevnu zonu od kuhinje, a koja će cijelom prostoru dati profinjen izgled. Kuhinju izvedite u svijetloj boji jer je prostor uzak, a konzumnu plohu šanka od stakla da bi prostor zadržao prozračnost koju mu daju veliki stakleni otvori. Sva vrata izvedite u kombinaciji stakla i tamnog drveta, poput parketa.


Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više