UŠTEDITE

Gdje sve možete razmijeniti školske udžbenike

20.08.2013 u 10:45

Bionic
Reading

Nove knjige i ostale školske potrepštine velika su stavka u svakom kućnom budžetu, pa se mnogi snalaze razmjenama i kupnjom rabljenih udžbenika

Razmjena i kupnja rabljenih školskih udžbenika održava se u gotovo svakom gradu jer mali kućni budžet teško podnosi skupi početak školske godine i za jednog, a kamoli za više školaraca u obitelji. Stoga su se razne udruge i lokalne vlasti organizirale pa roditelji i djeca mogu kupiti i mijenjati rabljene knjige za školu. Razmjene su organizirane u školama i na javnim punktovima koji su već poznati građanima od prethodnih godina.

Razmjena rabljenih udžbenika započela je na već tradicionalnom mjestu ispred Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Tamo se okupljaju djeca, ali i roditelji te bake i djedovi, a cijene knjiga su, naravno, povoljnije nego u knjižarama.

Razmjena knjiga održava se svake subote prijepodne i u osječkoj Tvrđi, a trajat će sve do početka školske godine. Splićani i školarci iz okolnih mjesta knjige mogu potražiti na Peškariji od 26. do 28. kolovoza u poslijepodnevnim satima.

Sisak info obavještava kako Klub mladih SKWHAT i Info Centar za mlade Siska u suradnji s Gradom Siskom organiziraju razmjenu knjiga i udžbenika 31. kolovoza.

Razmjena školskih udžbenika za učenike velikogoričkih osnovnih i srednjih škola bit će organizirana na prostoru Tržnog centra od četvrtka, 22. kolovoza do subote, 31. kolovoza, piše vgdanas.hr. Do kraja ljeta knjige će se moći razmjenjivati i u Opatiji u prostorima društva 'Naša djeca' od devet do 16 sati.

Razmjena udžbenika održava se i u Koprivnici u Domu mladih Koprivnica, a trajat će sve do 13. rujna svakim radnim danom od devet do 12 i od 16 do 18 sati.

Postoji i nekoliko online stranica koje nude razmjenu knjiga poput burza.skole.hr, skolske-knjige.net, www.mijenjamknjige.com ili razmjena.emedjimurje.hr