NOVA PRILIKA

I vi možete pomoći radnicama Kamenskog!

20.06.2013 u 11:04

Bionic
Reading

Unatoč iznimno teškoj situaciji u kojoj su se našle, radnice Kamenskog ipak su uspjele isplivati na površinu i stvoriti si novu šansu za egzistenciju. Nisu se odrekle posla koji su učile godinama, nego su ga nastavile prakticirati, ali na drugačiji način

Nakon duge poslovne agonije radnice Kamenskog dobile su od Grada Zagreba na korištenje dva prostora na Knežiji – jedan u Ulici Rudolfa Bičanića 4, a drugi u Braće Cvijića 9. Radnice ondje šivaju, popravljaju odjeću i eventualno prodaju nešto od dobivenog materijala. Usto, bivše radnice Kamenskog planiraju održavati i tečajeve te radionice šivanja, krojenja, pletenja, heklanja i oslikavanja predmeta od stakla i svile.

'Teško je krenuti, pogotovo kada vidiš da sve oko tebe propada, ali ako imaš viziju i želju, nešto ćeš i napraviti. Ja sam se u to uvjerila na svojoj koži, jer kada smo krenule u akciju, nisam znala mnogo, no znala sam da trebamo nešto promijeniti i da ne možemo samo čekati da se nešto dogodi. I krenula sam, dala sam si zadaću i odredila planove. Ponekad sam i sama pomislila da sam luda i da ništa nećemo moći ostvariti, no svaki put kada se činilo da smo naišle na zid na našem se putu pojavila osoba koja nam je pomogla krenuti dalje i, eto, izgleda da smo uspjele doći do cilja', izjavila je predsjednica Udruge Kamensko Đurđa Grozaj za časopis Ženska posla.

Podrška bivšim radnicama Kamenskog širi se ovih dana i Facebookom. Ljudi neumorno dijele status kojim žele skrenuti pozornost svojim prijateljima da učine dobro djelo: 'Prenosimo poruku koja je došla do nas, prenesite je i vi dalje. Radnice Kamenskog od Grada su dobile na korištenje dva prostora na Knežiji u ulicama Rudolfa Bičanića 4 i Braće Cvijića 9. Tamo šivaju, popravljaju odjeću i eventualno prodaju nešto od dobivenog materijala. Dakle, ako imate nešto za šivanje ili za popravak, dajte im priliku da zarade. Isto tako, ako imate tkaninu koju ne namjeravate iskoristiti, poklonite njima. Možete pomoći i širenjem ove informacije. Hvala.'

Radnice Kamenskog s radom su započele u travnju, a zasad se na tečajeve javilo 79 polaznica koja će raditi u nekoliko grupa. Na radionicama će se dodatno usavršavati i bivše radnice Kamenskog kako bi se upoznale s modernim načinima proizvodnje. Ako želite podržati ove vrijedne žene, obratite im se za pomoć, a njima dajte priliku da zarade novac svojim radom.