OPTIMISTIČNI PETAK

Današnji dan je najsretniji u ovoj godini

19.06.2009 u 09:18

Bionic
Reading

Petak je, pred nam je produženi vikend i sunčan dan, što je dovoljan razlog da se osjećamo zadovoljno i sretno. Barem danas. Naime, britanski psiholog osmislio je formulu po kojoj je izračunao najsretniji datum u ovoj godini, a to je 19. lipnja

Formula utemeljena na prijateljstvu, vremenu i praznicima psihologu dr. Cliffu Carnallu današnji je dan izračunala kao dan u kojem ćemo se ove godine osjećati najzadovoljnije i najsretnije.

Dr. Arnall kaže da će radost provođenja slobodnog vremena s prijateljima i voljenima, uživanje u lijepom vremenu i veselje koje osjećamo zbog nadolazećeg vikenda i slobodnog vremena biti na vrhuncu upravo danas.

Naime, bliži nam se najdulji dan u godini, pred nama je vikend, a godišnji odmori su sve bliži, što je dovoljno da se zarazimo optimizmom.

Usprkos crnilu recesije i teške ekonomske situacije, tajna sretnog života leži u stvarima koje su besplatne i svima dostupne, tvrdi dr. Arnall. 'Najvažnije stvari u našim životima su naše veze i odnosi i nikakav novac nam to ne može kupiti. Razgovarao sam s očajnim multimilijunašima i ljudima koji su bez novca, ali sretni jer imaju nevjerojatne prijatelje', kaže psiholog.

Njegova komplicirana formula glasi O+(NxS)+Cpm/t+He. O znači boravak na otvorenom, N označava prirodu, a S je simbol za društvene veze. Sjećanja na ljeta iz djetinjstva kriju se iza oznake Cpm, temperatura je T, a uzbuđenje oko godišnjeg odmora je oznaka He.