MODERNO I MAŠTOVITO

Možete li zamisliti da živite u ovakvom domu?

15.04.2013 u 08:00

  • +5

Moderna vila

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Ova dinamična, upečatljiva i nadasve moderna vila nalazi se u Cape Townu, a izgrađena je za potrebe mladog bračnog para koji će, nesumnjivo, doista uživati u luksuznom domu

Projekt Head Road 1815 arhitektonskog studija Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects (SAOTA), rađen na zahtjev mladog bračnog para, rezultirao je nadasve impresivnim i modernim domom sa zanimljivim arhitektonskim rješenjima koji se nalazi u Cape Townu.

Mladi bračni par priželjkivao je dinamičan i upečatljiv dom u kojem je privatni dio kuće odvojen od onoga namijenjog gostima. Velebni dom nalazi se na uzbrdici te nudi doista prekrasan pogled, a orijentiran je na sjever i zapad.

Sam izgled ove kuće definirala je lokacija, točnije nizbrdica i cesta, pa se tako velebna vila impresivno uzdiže iznad grada, a sama kuća djelomično je podignuta i visokim stupovima.

Kuća se sastoji od tri etaže, a u prizemlju se nalaze čak tri gostinjske sobe. Prvi kat namijenjen je prostranom, vrlo moderno namještenom dnevnom boravku s kuhinjom, a produžetak dnevnog boravka čini krasna terasa s bazenom. Kuću krase i velike staklene površine koje, osim lijepog pogleda na grad i obalu, interijeru daju i dojam prozračnosti.