BRZO I JEFTINO

Kako već ovog vikenda preurediti kuhinju?

08.03.2013 u 09:15

Bionic
Reading

Ako imate želju obnoviti i preurediti svoj dom, ali trenutačno baš i niste u mogućnosti, to ne znači da ne možete ništa učiniti. Naime, kuhinji možete dati novi izgled pomoću nekoliko jednostavnih zahvata koje možete sami napraviti. Tako već ovoga vikenda možete imati novu kuhinju

Postavite prozračne zavjese
S dolaskom proljeća sigurno ćete htjeti u kuhinju pustiti ugodan i lagana povjetarac i sunce, stoga zašto ne biste teške tkanine zamijenili nečim prozračnim, poput pamuka i lana? Ako već imate postavljenu karnišu, jednostavno skinite stare zavjese i umjesto njih stavite nove zavjese. Ako nemate već postavljenu karnišu, lako i u nekoliko koraka uz pomoć brojnih vodiča na internetu ih možete i sami postaviti i to bez pomoći majstora.

Obojite kuhinjske zidove
Ono što bojenje zidova čini tako zahtjevnim poslom je sama priprema prije nego što se bacite na bojenje samih zidova. No ako bojenje zidova ostavite za vikend, taj će zadatak biti znatno učinkovitije obavljen, manje stresan, a na umu valja imati kako se sva mudrost skriva u dobrom strateškom planu. Prije nego što se bacite na bojanje zidova, dobro zaštite sav namještaj, iz prostorije iznesite sve što možete, a podove pokrijte zaštitnom folijom. Boje unaprijed otvorite i promiješajte kako biste izbjegli nepotrebno prolijevanje i kapanje, a zidove uvijek bojite od vrha prema dolje.

Napravite zidnu policu za kuharice
Jednostavne zidne police nikada ne izlaze iz mode, a njihovim postavljanjem lako, a tako učinkovito možete razbiti prazninu zida, dati osobnost prostoru, a valja napomenuti i kako su zidne police odlična mjesta za pospremanje stvari bez zauzimanja prostora. Kako piše Huffington Post, radi jednostavnosti, preporučuje se korištenje napola složenih polica, ako želite izbjeći pretjerano korištenje alata. Prije postavljanja napravite potrebna mjerenja kako biste izbjegli koso postavljanje police. Zatim u zid stavite tiple i vijke i jednostavno stavite policu.

Napravite stalak za začine
Stalci za začine trebali se, kako zbog praktičnosti tako i zbog vizualnosti, nalaziti u svakoj kuhinji. Osim što je vrlo koristan, stalak za začine će vas podsjetiti da prilikom kuhanja koristite i druge začine osim soli i papra. Odaberite neki od gornjih ormarića, postavite stalak na donju policu te ga pričvrstite.

Namirnice iz smočnice pospremite u zasebne posude i staklenke
Namirnice koje držite u kuhinji i smočnici dolaze u raznim pakiranjima, a nakon obavljene kupnje hrane, slaganje namirnica često zna nalikovati igrici Tetris. Kako biste izbjegli nerede i mukotrpno prekapanje po policama i traženje, namirnice rasporedite u prozirne posude. U takve posude možete pospremiti gotovo sve, od riže, tjestenine pa sve do žitarica. Osim što će izgledati ljepše i urednije, snalaženje u smočnici bit će prava uživancija. Međutim, treba imati na umu da nabavite posude s dobrim čepom koje će dobro čuvati hranu.

Očistite pećnicu
Mnogima se nakostriješi kosa na glavi pri samoj pomisli od čišćenja pećnice, stoga se je s tim zadatkom najbolje uhvatiti u koštac tijekom vikenda. Kako piše Huffington Post, oboružajte se sredstvima za čišćenje, spužvicama te omiljenom playlistom, a kako bi vam posao bio lakši, pećnicu prije čišćenja malo ugrijte, tako će se nečistoća lakše skinuti.