Obitelj i dom ČUDO OD DJETETA

Dvogodišnja djevojčica ima IQ nevjerojatnih 160

  • Autor: K. Z.
  • 9.6.2009 12:12:44
  • 9.6.2009 11:32:40

Testiranja su pokazala da dvogodišnja Karina ima nevjerojatno visok kvocijent inteligencije za svoju dob. Talent dvogodišnjakinje primijetila je njezina majka, koja ju je i odvela na testiranje

Karina Oakley, dvogodišnja djevojčica iz Velike Britanije, ima kvocijent inteligencije 160 i jedna je od 0,03 posto najinteligentnijih Britanaca. Tijekom testiranja stručnjacima je odgovarala na brojna pitanja o brojevima, slovima i pamćenju, a pokazala je i razne druge vještine. 'Njezini odgovori pokazali su da djevojčica ima nevjerojatnu sposobnost zamišljanja', istaknula je dječja psihologinja Joan Freeman.

Kada su je pitali za što joj služe oči, Karina je odgovorila: 'Sklopite ih kada idete spavati i služe da u njih stavite kontaktne leće.' Dvogodišnja Karina kvocijentom inteligencije 160 nadmašila je većinu britanskoga stanovništva.

Njezini roditelji kažu da njihova kći ima sjajno pamćenje. 'Već mi je puno ljudi reklo da je Karina prilično pametna i bistra djevojčica, koja zna jasno govoriti te brzo i lako pamti', rekla je Karinina majka Charlotte. Kad je primijetila talente svoje kćeri, Caharlotte je nazvala dr. Freeman da dogovori testiranje za Karinu. 'Kada smo došle na testiranje Karina je bila svega svjesna. Znala je što se događa oko nje, gdje se nalazi i stalno je postavljala pitanja', ispričala je majka pametne dvogodišnjakinje.

Karina je od rođenja vezana uz majku i s njom provodi najviše vremena. 'Uvijek smo puno razgovarale, nastojala sam odgovoriti na sva njezina pitanja, a, vjerujte, bilo ih je puno. Svašta smo zajedno radile, a bile smo i članice nekih skupina. Ne znam što je uzrok njezinoj posebnosti, valjda je rođena s tim', rekla je Karinina majka.

Nakon testiranja dr. Freeman je zaključila da je Karina pametna, sposobna, darovita i pristojna djevojčica. 'Uživala je u testiranju. U rješavanju testova inteligencije posebno je uživala, a to je jasan znak inteligencije', zaključila je dječja psihologinja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više