OSIM ZA KUHANJE

Kako sve iskoristiti sol u kućanstvu?

27.01.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Sol je poznata kao jaka saveznica u kuhinji, ali može nam pomoći i s nekim drugim problemima u kućanstvu

Imate li primjerice problema s mrljama na odjeći koje je napravio vaš omiljeni dezodorans, otopite 4 žlice soli u jednoj litri vruće vode. Uzmite otopinu i spužvicom istrljajte mrlju, savjetuje Msn.

Dogodilo li vam se ikada da ljuska jajeta teško guli i lomi se u puno malih komadića? E, pa prije nego ubacite jaja u vodu, zasolite ju s malom žličicom soli te ćete poslije lakše guliti jaja.

Sol može pomoći i kada mravi novo stanište pronađu upravo u vašem domu. Sol nasipajte na pod uz vrata i prozore ili na nekom drugom mjestu gdje ste primijetili da se kreću.

Ako niste probali, sigurno ste čuli za sol za kupanje koja u tren oka stvara ugodnu oazu u svakoj kupaonici. No ponekad takve otopine ostavljaju boju na kadi što znači da nakon okrepljujuće kupke morate ribati kadu. Želite li još uvijek meku kožu, u kupku ubacite običnu morsku sol koja će imati jednako terapeutski učinak.

Volite li čaj, onda ste se sigurno susreli s ružnim rubovima na šalicama koji su ostali od listića čaja. Za čišćenje takvih šalica, čajnika i posuda dovoljno je napraviti otopinu od bijelog octa i soli koja će sigurno sve počistiti.