Obitelj i dom VAŽNIJI IM TV I HRANA

Obitelji se druže samo 45 minuta dnevno

  • Autor: K. Z.
  • 27.5.2009 11:03:26
  • 27.5.2009 9:49:33

Internetsko istraživanje koje je provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da se prosječna obitelji druže svega 45 minuta dnevno. Čak ni u tom vremenu nisu posvećeni jedni drugima, nego televiziji, hrani i računalima. Zabrinjavajuće je što se takvim navikama ljudi donekle i ponose

Prosječna britanska obitelj zajedno provede samo 45 minuta dnevno, a većinu toga vremena gleda TV ili jede. Istraživanje koje je provedeno na internetu pokazuje zabrinjavajuće podatke da većina roditelja voli opisivati svoje obitelji kao 'televizijske i digitalne', a ne kao brižne obitelji koje se temelje na zajedništvu.

Svaka treća obitelj većinu zajedničkog vremena provodi jedući, a svaka šesta gledajući TV ili igrajući računalne igrice. U istraživanju je samo pet posto obitelji reklo da zajedničko vrijeme provode u bavljenju sportom, a tri posto čita priče i knjige. Tek dva posto obitelji kućanske poslove obavlja zajednički. Većina roditelja priznala je da ne provodi dovoljno vremena s djecom.

Majke žongliraju između obiteljskih i poslovnih obaveza, a čak 35 posto njih smatra da im kućanski poslovi oduzimaju vrijeme koje bi mogle provesti s obitelji. Očevi imaju drugih problema. Naime, 23 posto njih izjavilo je da im vrijeme oduzima druženje s prijateljima. Majkama tinejdžericama pak vrijeme oduzimaju hobiji i druženje s prijateljicama.

Ovi zabrinjavajući podaci dobiveni su internetskim istraživanjem koje je provela kompanija YoungPoll and OnePoll. Time je označen početak prvog Nacionalnog tjedna obitelji u Velikoj Britaniji, u sklopu kojega će diljem zemlje biti održano više od 4.000 događaja namijenjenih zbližavanju obitelji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više