NESVAKIDAŠNJI PRIZOR

Izgleda li ovako garaža iz snova?

11.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

U ovoj modernoj i urbanoj kući najviše pozornosti oduzima garaža kojoj je glavna funkcija zaštititi skupocjene 'oldtimere'

Kada planiraju gradnju nove kuće, vlasnici obično započinju s razmišljanjima o funkcionalnosti i udobnosti kako bi budući dom prilagodili vlastitim navikama. No to nije u potpunosti slučaj s vlasnicima kuće koja nosi naziv 'Lucerne Residence'.


Oni su, naime, zamislili kuću kao prostor ugodan za život, ali ponajviše kao prostor koji će poslužiti kao dobar smještaj za njihova skupocjena stara vozila. Studio Daniel Marshall Architects u potpunosti je odgovorio na njihove zahtjeve te je osmislio udobnu i modernu kuću s iznimno elegantnom garažom.

Garaža je napravljena tako da se jednostavno stopila s okolišem, ali i samom kućom te je gotovo nevidljiva. Iako garaža zaokuplja najviše pozornosti, ne bi bilo pravedno zanemariti i ostatak ove kuće na Novom Zelandu s obzirom na to da je riječ o prilično impresivnom prostoru

Uređen minimalistički, unutarnji prostor kao da je namijenjen modernim i urbanim ljudima koji ne preferiraju previše detalja. Tamne boje, jasne i jednostavne linije te ogromni prozori stvaraju pomalo hladnu atmosferu, ali ne toliko da bi užitak življenja bio umanjen. Kako kuća izgleda u cjelini, provjerite u našoj fotogaleriji.