POGLED NA TIHI OCEAN

Zavirite u luksuznu vilu iz filma 'Lice s ožiljkom'

29.10.2012 u 08:49

Bionic
Reading

Jeste li ikada željeli živjeti kao gangster? Sada imate šansu, budući da se iznajmljuje luksuzna vila iz filma 'Lice s ožiljkom'

Želite li živjeti kao mafijaški boss, morat ćete imati i slične prihode budući da unajmljivanje vile mjesečno stoji 30.000 dolara.

Prostrana vila sasvim prikladnog naziva Mali raj ili El Fureidis smještena je na zemljištu površine četiri hektara u Santa Barbari, a hvali se bujnim perzijskim vrtovima, bazenima i krovnim terasama.
U toj je kući dane provodio slavni filmski lik, mafijaš Tony Montana, kojeg je u 'Licu s ožiljkom' iz 1983. glumio Al Pacino.

Unutrašnjost nekretnine okružene visokim palmama jednako je raskošna. Svodovi i zidovi ukrašeni su mozaicima, a iz mnogih se prostorija nudi panoramski pogled na Tihi ocean. Svod blagovaonice je u obliku kupole prekrivene zlatnim ornamentima, a sva su vrata od debele hrastovine.

Ogroman dnevni boravak ima prostoriju sa stolovima za poker i biljar. Kuhinja je manje ekstravagantna, uređena je u bijeloj boji kojom dominira veliki hladnjak.

Vilu je 1906. projektirao američki arhitekt Bertram Grosvenor Goodhue, 1983. u njoj je živio Tony Montana, kubanski imigrant koji je zavladao narko-kartelom u kultnom filmu Birana De Palme, a 2009. ju je prodao milijarder bankar Sergej Grishin za 6,23 milijuna dolara.