NE BISTE VJEROVALI

Kako bi trebao izgledati savršeni dan žene?

22.10.2012 u 10:01

Bionic
Reading

Najnovije istraživanje otkriva da bi idealan ženski dan sadržavao nešto romantičnih trenutaka s voljenim čovjekom, odnosno da budemo precizni – 106 minuta na dan. Usto, savršeni dan žene uključivao bi i druženje

Budući da žene danas žongliraju brojnim privatnim i poslovnim obavezama, lako je pomisliti da bi njihov savršen dan uključivao

višesatne tretmane welnessa. No situacija je zapravo potpuno drukčija.

Najnovije istraživanje otkriva da bi idealan ženski dan sadržavao nešto romantičnih trenutaka s voljenim čovjekom, odnosno da budemo precizni – 106 minuta na dan. Usto, savršeni dan žene uključivao bi i druženje.

U istraživanju je sudjelovalo 900 žena prosječne dobi 38 godina. Znanstvenici su ih ispitivali o njihovim danima, raspoloženjima i dnevnim obavezama. Potom su tražili da objasne kako bi izgledao njihov savršen dan, a odgovori koje su žene ponudile vrlo su zanimljivi.

Savršen dan žene započeo bi nakon osmosatnog neprekinutog sna. U danu bi uživala u romantičnim trenucima u trajanju od 106 minuta. Za računalo, e-mail i internet odvojila bi 98 minuta. Druženju s prijateljicama posvetila bi 82 minute. Opuštanju bi dnevno posvetila 78 minuta, a šopingu 56 minuta. Na telefoniranje bi otišlo 57 minuta, a na tjelovježbu 68 minuta. Poslu bi namijenile svega 36 minuta. Za kuhanje bi odvojile 50 minuta, a za jedenje 75 minuta.

Dobiveni rezultati iznenadili su mnoge, a žene su još jednom pokazale svoju nepredvidivost. Posebno je iznenadilo to što bi poslu posvetile tako malo vremena. Iako im je karijera važna, čini se da ne vole da im posao uzima većinu dana.